Skip to main content

FITNESS

7 κοινά λάθη που κάνεις κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και πώς να τα αποφύγεις

Είμαστε σίγουρες πως όλο και κάτι κάνεις λάθος



Η συχνή γυμναστική είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο σώμα και στο πνεύμα σου χωρίς καμιά αμφιβολία. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκειά της γίνονται λάθη τα οποία όχι απλά σε κουράζουν, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς και χίλια δυο άλλα προβλήματα. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να διαπιστώσεις αν κι εσύ κάνεις κάποιο από τα 7 κοινά λάθη κατά τη διάρκειά της!

Γυμνάζεσαι υπερβολικά πολύ

Το να γυμνάζεσαι παραπάνω από όσο αντέχει το σώμα σου μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και υπερκόπωση. Προσπάθησε να αγνοήσεις τις κοινωνικές επιταγές που σε θέλουν 3 ώρες την ημέρα σε ένα γυμναστήριο, άκου το σώμα σου και διαμόρφωσε τη γυμναστική σου ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Κάνεις τις λάθος ασκήσεις

Το να γυμνάζεσαι μόνη σου μπορεί να είναι οικονομικό και ό,τι πρέπει αν είσαι introvert, όμως υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να εκτελείς ένα πρόγραμμα που είναι λάθος για εσένα, το σώμα σου και τις ανάγκες του. Συμβουλέψου λοιπόν έναν επαγγελματία γυμναστή που θα σου βρει το είδος αλλά και το πρόγραμμα ασκήσεων που σου ταιριάζει καλύτερα.

Δεν κάνεις ζέσταμα και αποθεραπεία

Το να κάνεις ζέσταμα προτού ξεκινήσεις τη γυμναστική σου είναι απαραίτητο για να μην τραυματίζεσαι, να μην κουράζεσαι υπέρμετρα και να μην διαταράσσεται ο καρδιακός σου σφυγμός. Επιπλέον, το να κάνεις μια μικρή αποθεραπεία κάθε φορά που τελειώνεις ένα σετ ασκήσεων είναι απαραίτητο για να ξεκουράζεται το σώμα σου και να μην πιάνονται οι μύες του.

Ακολουθείς διαρκώς το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής

Το να ακολουθείς διαρκώς το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη γιατί με τον καιρό το βγάζεις πιο εύκολα, όμως στην πραγματικότητα το σώμα σου καταντά να τεμπελιάζει από ένα διάστημα και μετά. Άλλαξέ το με τη βοήθεια του γυμναστή σου ανά τακτά διαστήματα και προσπάθησε να δοκιμάζεις όσες περισσότερες ασκήσεις ή όργανα γυμναστικής είναι εφικτό.

Δεν κάνεις γυμναστική ενδυνάμωσης

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι απαραίτητες για να χτίσεις δυνατούς μύες που θα αντέχουν στην ένταση της γυμναστικής. Δοκίμασε τα βάρη και τη γυμναστική με αντιστάσεις (πχ. Κωπηλασία, κολύμβηση, γιόγκα κλπ), ασκήσεις που μεταξύ άλλων ενεργοποιούν και το μεταβολισμό του σώματός σου καίγοντας επιπλέον λίπη κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Δεν κάνεις stretching

Ο καλύτερος τρόπος να κρατηθείς σε φόρμα και να αποδίδεις όσο καλύτερα γίνεται στη γυμναστική σου δεν είναι άλλος από το κάνεις συχνά stretching. Θα διατηρήσεις με αυτόν τον τρόπο την ευλυγισία σου, θα γυμνάσεις τους τένοντές σου και θα διατηρήσεις του μύες σου χαλαρούς.

Δεν παίρνεις χρόνο για ξεκούραση μετά τη γυμναστική

Το να μην παίρνεις το χρόνο σου για ξεκούραση μετά τη γυμναστική μπορεί να σε εξαντλήσει χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Φρόντισε μετά το πρόγραμμά σου να ξαπλώνεις ανάλογα με την έντασή του, αλλά και να καταναλώνεις θερμίδες και νερό που έχεις αποβάλει κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.