Skip to main content

FITNESS

Ποιες ασκήσεις να βάλετε στο πρόγραμμά σας για καλύτερο ύπνο

Η γυμναστική είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας αν πάσχετε από διαταραχές στον ύπνο



Η συχνή γυμναστική έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για όσες και όσους ταλαιπωρούνται από διαταραχές στον ύπνο. Δεν είναι όμως όλα τα είδη γυμναστικής ιδανικά ώστε να απολαμβάνετε έναν ποιοτικό και σύντομο με το που πέσετε στο κρεβάτι ύπνο. Συνεχίστε να διαβάζετε, λοιπόν, ώστε να δείτε ποιες ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν αν κι εσείς πάσχετε από αϋπνίες ή αν δεν απολαμβάνετε έναν ύπνο χωρίς συνεχείς διακοπές.

Αερόβιες ασκήσεις

Οι αερόβιες ασκήσεις ή cardio συμβάλουν στην αύξηση των αναπνοών κατά τη διάρκειά τους, ενώ αυξάνουν ταυτόχρονα και τους χτύπους της καρδιάς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η αρτηριακή πίεση, ενώ μειώνεται και το ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πέρα όμως από τα παραπάνω, η συχνή αερόβια άσκηση για μεγάλες περιόδους μπορεί να βελτιώσεις σημαντικά την ποιότητα του ύπνου, μειώνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα υπνηλίας που μπορεί να βιώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, μειώνει τα συμπτώματα άπνοιας, που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προβλήματα σχετιζόμενα με τον ύπνο.

Ασκήσεις αντίστασης ή ενδυνάμωσης

Οι ασκήσεις αντίστασης, γνωστές ως ασκήσεις ενδυνάμωσης, επικεντρώνονται στο «χτίσιμο» του μυϊκού συστήματος, που δυναμώνει φυσικά ολόκληρο το σώμα. Οι ειδικοί συστήνουν έναν συνδυασμό αερόβιας άσκησης με ασκήσεις αντίστασης. Μερικές ασκήσεις αντίστασης είναι η άρση βαρών, οι ασκήσεις με λάστιχα, τα push-ups και τα sit-ups.

Αυτού του είδους οι ασκήσεις βοηθούν στην βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην μείωση του άγχους, το οποίο ευθύνεται πολλές φορές για την αϋπνία.

Yoga

Η yoga αποτελεί και αυτή ένα είδος άσκησης αντίστασης, η οποία ωστόσο επικεντρώνεται στην στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στις ασκήσεις αναπνοών και στον διαλογισμό. Μειώνει σημαντικά το stress, ενισχύει την απώλεια βάρους και μειώνει τον πόνο σε πλάτη και αυχένα.

Η yoga βελτιώνει φυσικά και την ποιότητα του ύπνου, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυτό συμβαίνει και σε άτομα όπως γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, αλλά και σε άτομα που πάσχουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

Πόσο καιρό θα σου πάρει για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα της συστηματικής άσκησης στο σώμα σου;

Να πόσος καιρός χρειάζεται για τις πρώτες αλλαγές στη φυσική σου κατάσταση

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

CELEBS

Άννα Βίσση: Δείτε τη να τραγουδά μέσα σε σούπερ μάρκετ της Σκύρου

Οι πελάτες αλλά και η ταμίας του καταστήματος είναι φανερά ενθουσιασμένοι