Skip to main content

FITNESS

4 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γίνει η γυμναστική μια συνήθεια ζωής

Τα expert tips που χρειαζόμασταν όλες για να κάνουμε τη γυμναστική αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας



Ανάμεσα σε μια απαιτητική καθημερινότητα με δουλειά, υποχρεώσεις, σπίτι, ίσως και παιδιά, η γυμναστική είναι πολλές φορές το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε να κάνουμε για τον εαυτό μας. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να την ξεκινήσουμε σιγά σιγά, αλλά να γίνει αυτή ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, βελτιώνοντας την ποιότητά της με τρόπους που δεν γνωρίζαμε καν ότι μπορούσε να το κάνει. Διαβάστε εδώ expert tips για να γίνει η γυμναστική η επόμενη πολύτιμη συνήθεια της ζωής σας.

Βρείτε μια ρουτίνα που μπορείτε να ακολουθείτε

Μπορεί το μπάσκετ να σας αρέσει, όμως όταν ένας αγώνας κρατά σχεδόν 1,5 ώρα και το γήπεδο βρίσκεται μισή ώρα μακριά από το σπίτι σας, δεν βοηθά ώστε να γίνει η γυμναστική που θα επιλέξετε. Προτού λοιπόν ξεκινήσετε, βρείτε τη ρουτίνα που όχι μόνο σας ικανοποιεί, αλλά μπορεί και να χωρέσει πραγματικά στο πρόγραμμά σας και να βγει αναλογικά με τις αντοχές και τη φυσική σας κατάσταση. Ιδανικές για πολυάσχολες και αρχάριες είναι η yoga, η κολύμβηση, αλλά και το τρέξιμο και η γυμναστική με όργανα.

Μην το παρακάνετε

Για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον σας και να γίνει πραγματική σας συνήθεια η γυμναστική, φροντίστε να μην το παρακάνετε στην αρχή. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάθε μέρα την άσκηση που έχετε επιλέξει, αλλά να διατηρείτε μια σωστή περιοδικότητα που δεν σας καταπονεί σωματικά, αλλά και ψυχικά.

Αλλάξτε τις συνήθειές σας μια-μια κάθε φορά

Η γυμναστική για να μείνει πραγματικά στη ζωή σας πρέπει να συνοδεύεται και από μια σειρά αλλαγών σε αυτήν, όπως ο καλύτερος και περισσότερος ύπνος, η κατανάλωση περισσότερου νερού, η καλύτερη στάση σώματος, ίσως και ο περιορισμός ή η διακοπή του καπνίσματος. Για να μην σας φανούν όμως όλα αυτά βουνό, κάντε τα σταδιακά. Οι αλλαγές αυτές στη ζωή μας θα γίνουν ουσιαστικά μόνο όταν δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας για να τις επεξεργαστεί και για να είναι συνειδητές.

Μη βιάζεστε

Μην περιμένετε να γίνετε αθλήτριες επαγγελματικού επιπέδου από τον πρώτο μήνα, ούτε να αποκτήσετε απαραίτητα σώμα μοντέλου με εξαντλητικά προγράμματα. Η γυμναστική είναι μια συνήθεια που οφείλει να μας ηρεμεί, να μας αποσυμπιέζει από την καθημερινότητα και να βελτιώνει γενικά την ποιότητα της ζωής μας. Αυτό είναι όμως κάτι που γίνεται σταδιακά και ο μέσος άνθρωπος καταλαβαίνει τη διαφορά μετά από αρκετούς μήνες, τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα του. Κάντε λοιπόν υπομονή και αν αντέξετε λίγους μήνες στο πρόγραμμα που θα βάλετε στον εαυτό σας, τότε η γυμναστική θα γίνει πραγματικά κομμάτι της ζωής σας για πάντα.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε