5 εύκολοι τρόποι να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας χωρίς να το αλλάξετε εντελώς

Μερικά εύκολα tips που θα κάνουν τη διαφορά στη φυσική σας κατάσταση

Ναταλία Πετρίτη

Η νέα χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και εσύ έχεις βάλει φέτος στόχο να αναβαθμίσεις τον τρόπο με τον οποίο γυμνάζεσαι, τόσο για την καλύτερη φυσική σου κατάσταση, όσο και για να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ονειρευόσουν. Το AllYou σου έχει λοιπόν πέντε εύκολους τρόπους ώστε να πετύχει η αναβάθμιση αυτή, χωρίς εσύ να χρειαστεί ούτε να κουραστείς περισσότερο, αλλά ούτε και να αλλάξεις το σύνολο του προγράμματός σου στη γυμναστική.

Αύξησε την ώρα της έντασης στο πρόγραμμά σου

Μέσα πάντα σε φυσιολογικά πλαίσια που δεν θα σε εξαντλήσουν, προσπάθησε σταδιακά να αυξήσεις την ώρα κατά την οποία το πρόγραμμα της γυμναστικής σου έχει πιο έντονες ασκήσεις. Αν για παράδειγμα, όταν πας στο γυμναστήριο, τρέχεις στο διάδρομο για συνολικά 20 λεπτά, προσπάθησε σταδιακά να το πας στη μισή ώρα. Η διαφορά θα γίνει σύντομα αισθητή.

Αύξησε τις επαναλήψεις σου ή το βάρος

Ομοίως με τον χρόνο έντασης, σταδιακά προσπάθησε να αυξήσεις τις επαναλήψεις στις ασκήσεις που κάνεις ή και τα βάρη, αν σηκώνεις στα πλαίσια της γυμναστικής σου.

Πρόσθεσε επιπλέον ασκήσεις στη ρουτίνα σου

Ζήτα από τον γυμναστή που σε επιβλέπει να προσθέσει σταδιακά έξτρα ασκήσεις στο πρόγραμμά σου ή πρόσθεσε εσύ η ίδια στην καθημερινότητά σου εντός ή εκτός του χώρου της γυμναστικής, κινήσεις και ασκήσεις που θα εκτελείς εύκολα, αλλά θα κάνουν όλη τη διαφορά στο σώμα σου.

Δοκίμασε νέο εξοπλισμό

Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνεις το σώμα σου να συνηθίζει στην ίδια ρουτίνα γυμναστικής. Γι’ αυτό δοκίμασε να αφήσεις πίσω σου για λίγο ασκήσεις που έκανες τακτικά και δοκίμασε νέες κινήσεις, αλλά και διαφορετικό εξοπλισμό. Θα γυμνάσεις έτσι παραμελημένα σημεία του σώματός σου και θα ξυπνήσεις μύες που είχες ξεχάσει ότι υπάρχουν!

Συνδύασε το cardio με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης

Φρόντισε το πρόγραμμά γυμναστικής σου να μην είναι μονομερές, αλλά ένας συνδυασμός από cardio μαζί με ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμιού. Όχι απλά θα είσαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση κατ αυτόν τον τρόπο, αλλά θα κάψεις και περισσότερες θερμίδες πιο εύκολα. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares