Skip to main content

FITNESS

6 λόγοι για τους οποίους το tennis είναι η καλύτερη γυμναστική που μπορείς να ξεκινήσεις

Διαβάστε εδώ 6 τρόπους με τους οποίους το tennis βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και μας ψυχαγωγεί!



Είτε δεν έχετε πιάσει ποτέ στα χέρια σας μια ρακέτα του tennis, είτε η τελευταία φορά που αυτό συνέβη ήταν πριν από 20 χρόνια, το tennis παραμένει ένα ιδανικό άθλημα, τόσο για να γυμνάσουμε σώμα και πνεύμα, όσο και για να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας.

Διαβάστε εδώ 7 τρόπους με τους οποίους το tennis βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και μας ψυχαγωγεί, γεγονός που το κάνει την καλύτερη γυμναστική που μπορούμε να δοκιμάσουμε.

Είναι η τέλεια κοινωνική άσκηση

Το γεγονός ότι το tennis παίζεται με έναν αντίπαλο το κάνει την τέλεια κοινωνική άσκηση, καθώς ερχόμαστε κοντά με το αγωνιστικό μας ταίρι και διασκεδάζουμε παρέα όσο γυμναζόμαστε. Δοκιμάστε το μια φίλη ή φίλο και αν δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος, ετοιμαστείτε να γνωρίσετε έναν καινούριο στο τερέν.

Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Το tennis βελτιώνει την κριτική σκέψη, το mental alertness, αλλά και ενισχύει τη σεροτονίνη στον οργανισμό μας, η οποία και βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου, της όρεξης και των συναισθημάτων μας.

Βοηθά στην πρόληψη από ασθένειες

Το tennis βοηθά στη διατήρηση της χοληστερίνης σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού, υπέρτασης και άλλων καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Βελτιώνει την ευλυγισία και την ισορροπία του σώματος

Η συνεχής κίνηση που χαρίζει το tennis ως γυμναστική, βελτιώνουν την ευλυγισία όπως και την ισορροπία του σώματός μας. Βεβαιωθείτε ωστόσο ότι ξεκινάτε έχοντας κάνει σωστό stretch πριν από κάθε αγώνα.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Αν αναζητάτε έναν διασκεδαστικό τρόπο να αδυνατήσετε, τότε το tennis είναι και η ιδανική επιλογή, λόγω του ότι βρίσκεστε διαρκώς σε κίνηση. Σε δύο ώρες μάλιστα, ο μέσος παίκτης χάνει από 768 μέχρι και 1,728 θερμίδες!

Ανακουφίζει από το stress

Αν το stress είναι και για εσάς ένα χρόνιο πρόβλημα, τότε δοκιμάστε το tennis, μιας που αυτό βοηθά αισθητά στην ανακούφιση από αυτό. Κι αυτό, καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα θα σκέφτεστε τις επόμενες κινήσεις σας σε αυτόν και όχι την ατέλειωτη λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ