12 λόγοι για τους οποίους η κολύμβηση είναι η καλύτερη μορφή γυμναστικής

Αν αναζητάτε έμπνευση ως προς το είδος γυμναστικής που θα ήταν ιδανικό να ξεκινήσετε το επόμενο διάστημα, τότε η κολύμβηση είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα!

Ναταλία Πετρίτη

Αν αναζητάτε έμπνευση ως προς το είδος γυμναστικής που θα ήταν ιδανικό να ξεκινήσετε το επόμενο διάστημα, τότε η κολύμβηση είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα! Διαβάστε εδώ 12 λόγους για τους οποίους το άθλημα που μας φέρνει κοντά με το υγρό στοιχείο είναι και η καλύτερη μορφή γυμναστικής.

Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα

Η κολύμβηση θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο είδος γυμναστικής καθώς αυτή γυμνάζει κυριολεκτικά κάθε σημείο του σώματος. Πιο συγκεκριμένα, τονώνει το μυϊκό σύστημα, μας ενδυναμώνει και ενισχύει την αντοχή μας από την κορυφή μέχρι και τα νύχια!

Γυμνάζει τα όργανα μέσα στο σώμα μας

Η κολύμβηση είναι ιδιαίτερα ευεργετική, καθώς γυμνάζει και τα όργανα εντός του σώματός μας, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και βοηθώντας στη ρύθμιση του σακχάρου.

Είναι ιδανική για άτομα με τραυματισμούς, αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα υγείας

Η γυμναστική είναι το ιδανικό είδος άσκησης για άτομα που υποφέρουν από τραυματισμούς ή και πάσχουν από αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα υγείας, καθώς η έντασή της μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου που αθλείται. Επιπλέον, στις περιπτώσεις τραυματισμών μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη αποκατάσταση.

Είναι μια καλή επιλογή για άτομα που πάσχουν από άσθμα

Το υγρό στοιχείο τις πισίνας είναι εξαιρετικό για τα άτομα που πάσχουν από άσθμα, καθώς μπορούν έτσι να εξασκήσουν τους πνεύμονές τους και να μάθουν να ελέγχουν την αναπνοή τους καλύτερα.

Ευεργετεί και όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ήπια αντίσταση του νερού βοηθά στο να γυμνάζονται αποτελεσματικά τα άτομα που πάσχουν με σκλήρυνση κατά πλάκας, χωρίς ωστόσο να καταπονείται ο οργανισμός τους. Επιπλέον ενισχύει τη διάθεσή τους και την συνολικότερη αντοχή.

Καίει πολλές θερμίδες

Σε περίπτωση που αναζητείτε έναν αποτελεσματικό τρόπο να χάσετε βάρος, τότε η κολύμβηση είναι το ιδανικότερο άθλημα για να το κάνετε πράξη. Κι αυτό, καθώς ο μέσος άνθρωπος καίει κατά μέσο όρο 423 θερμίδες την κάθε ώρα που ασκείται στην κολύμβηση. Για μέτρο σύγκρισης, μία ώρα περπάτημα οδηγούν στην απώλεια μόλις 314 θερμίδων.

Βελτιώνει τον ύπνο

Η κολύμβηση βοηθά στο να κοιμόμαστε καλύτερα, μειώνοντας τις αϋπνίες και προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ύπνου, όπως κάθε αερόβια άσκηση.

Βελτιώνει τη διάθεσή μας

Η επαφή με το υγρό στοιχείο αλλά και η ίδια η άσκηση της κολύμβησης βελτιώνουν τη διάθεσή μας, ενώ έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών ότι βοηθά ψυχολογικά και τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια.

Βοηθά στη διαχείριση του stress

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κολύμβηση είναι η ιδανική άσκηση για τον περιορισμό του stress και των συμπτωμάτων κατάθλιψης που σχετίζονται με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Κι αυτό γιατί τα αποτελέσματά της γίνονται αισθητά πολύ πιο άμεσα σε σχέση με άλλα είδη γυμναστικής.

Είναι ασφαλής για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Εν αντιθέσει με άλλα είδη άσκησης, η κολύμβηση είναι ιδανική για τις εγκυμονούσες καθώς η έντασή της εξαρτάται από τις αντοχές και τις δυνατότητες του ατόμου που κολυμπά. Επιπλέον, προστατεύει τα έμβρυα, βοηθώντας στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, ενώ επιτρέπεται και στα τρία τρίμηνα της εγκυμοσύνης.

Είναι εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά

Τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 60 λεπτά αερόβιας γυμναστικής την ημέρα και η κολύμβηση είναι η πιο διασκεδαστική επιλογή που μπορούν να κάνουν. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε παρέα στην πισίνα και να απολαμβάνεται τη γυμναστική σας μαζί.

Είναι οικονομική

Οι συνδρομές στα δημοτικά κολυμβητήρια είναι ιδιαίτερα προσιτές, ενώ ακόμα και αν δεν μπορείτε να το υποστηρίξετε, ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα που προσφέρεται για χειμερινά μπάνια στη θάλασσα. Δοκιμάστε το!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares