Skip to main content

FITNESS

12 λόγοι για τους οποίους η κολύμβηση είναι η καλύτερη μορφή γυμναστικής

Αν αναζητάτε έμπνευση ως προς το είδος γυμναστικής που θα ήταν ιδανικό να ξεκινήσετε το επόμενο διάστημα, τότε η κολύμβηση είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα!Αν αναζητάτε έμπνευση ως προς το είδος γυμναστικής που θα ήταν ιδανικό να ξεκινήσετε το επόμενο διάστημα, τότε η κολύμβηση είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα! Διαβάστε εδώ 12 λόγους για τους οποίους το άθλημα που μας φέρνει κοντά με το υγρό στοιχείο είναι και η καλύτερη μορφή γυμναστικής.

Pixel

Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα

Η κολύμβηση θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο είδος γυμναστικής καθώς αυτή γυμνάζει κυριολεκτικά κάθε σημείο του σώματος. Πιο συγκεκριμένα, τονώνει το μυϊκό σύστημα, μας ενδυναμώνει και ενισχύει την αντοχή μας από την κορυφή μέχρι και τα νύχια!

Γυμνάζει τα όργανα μέσα στο σώμα μας

Η κολύμβηση είναι ιδιαίτερα ευεργετική, καθώς γυμνάζει και τα όργανα εντός του σώματός μας, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και βοηθώντας στη ρύθμιση του σακχάρου.

Είναι ιδανική για άτομα με τραυματισμούς, αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα υγείας

Η γυμναστική είναι το ιδανικό είδος άσκησης για άτομα που υποφέρουν από τραυματισμούς ή και πάσχουν από αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα υγείας, καθώς η έντασή της μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου που αθλείται. Επιπλέον, στις περιπτώσεις τραυματισμών μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη αποκατάσταση.

Είναι μια καλή επιλογή για άτομα που πάσχουν από άσθμα

Το υγρό στοιχείο τις πισίνας είναι εξαιρετικό για τα άτομα που πάσχουν από άσθμα, καθώς μπορούν έτσι να εξασκήσουν τους πνεύμονές τους και να μάθουν να ελέγχουν την αναπνοή τους καλύτερα.

Ευεργετεί και όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ήπια αντίσταση του νερού βοηθά στο να γυμνάζονται αποτελεσματικά τα άτομα που πάσχουν με σκλήρυνση κατά πλάκας, χωρίς ωστόσο να καταπονείται ο οργανισμός τους. Επιπλέον ενισχύει τη διάθεσή τους και την συνολικότερη αντοχή.

Καίει πολλές θερμίδες

Σε περίπτωση που αναζητείτε έναν αποτελεσματικό τρόπο να χάσετε βάρος, τότε η κολύμβηση είναι το ιδανικότερο άθλημα για να το κάνετε πράξη. Κι αυτό, καθώς ο μέσος άνθρωπος καίει κατά μέσο όρο 423 θερμίδες την κάθε ώρα που ασκείται στην κολύμβηση. Για μέτρο σύγκρισης, μία ώρα περπάτημα οδηγούν στην απώλεια μόλις 314 θερμίδων.

Βελτιώνει τον ύπνο

Η κολύμβηση βοηθά στο να κοιμόμαστε καλύτερα, μειώνοντας τις αϋπνίες και προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ύπνου, όπως κάθε αερόβια άσκηση.

Βελτιώνει τη διάθεσή μας

Η επαφή με το υγρό στοιχείο αλλά και η ίδια η άσκηση της κολύμβησης βελτιώνουν τη διάθεσή μας, ενώ έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών ότι βοηθά ψυχολογικά και τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια.

Βοηθά στη διαχείριση του stress

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κολύμβηση είναι η ιδανική άσκηση για τον περιορισμό του stress και των συμπτωμάτων κατάθλιψης που σχετίζονται με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Κι αυτό γιατί τα αποτελέσματά της γίνονται αισθητά πολύ πιο άμεσα σε σχέση με άλλα είδη γυμναστικής.

Είναι ασφαλής για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Εν αντιθέσει με άλλα είδη άσκησης, η κολύμβηση είναι ιδανική για τις εγκυμονούσες καθώς η έντασή της εξαρτάται από τις αντοχές και τις δυνατότητες του ατόμου που κολυμπά. Επιπλέον, προστατεύει τα έμβρυα, βοηθώντας στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, ενώ επιτρέπεται και στα τρία τρίμηνα της εγκυμοσύνης.

Είναι εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά

Τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 60 λεπτά αερόβιας γυμναστικής την ημέρα και η κολύμβηση είναι η πιο διασκεδαστική επιλογή που μπορούν να κάνουν. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε παρέα στην πισίνα και να απολαμβάνεται τη γυμναστική σας μαζί.

Είναι οικονομική

Οι συνδρομές στα δημοτικά κολυμβητήρια είναι ιδιαίτερα προσιτές, ενώ ακόμα και αν δεν μπορείτε να το υποστηρίξετε, ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα που προσφέρεται για χειμερινά μπάνια στη θάλασσα. Δοκιμάστε το!

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 τρόποι για να αυξήσεις τις καύσεις σου κατά τη διάρκεια της γυμναστικής

Τι μπορείς να κάνεις για μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων όσο γυμνάζεσαι

FITNESS

Άσκηση και διατροφή – πριν και μετά τη γυμναστική

Ποιες τροφές σε βοηθάνε την ώρα της προπόνησης

FITNESS

5 είδη άσκησης που θα σου φτιάξουν τη διάθεση την άνοιξη και το καλοκαίρι

Με τι να ασχοληθείς αν έχεις ανάγκη από ένα σημαντικό mood booster στην καθημερινότητά σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 24 Μαΐου

Ελιχθείτε πιο ευέλικτα, αλλά μην πάρετε οριστικές αποφάσεις για θέματα που καίνε

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

O Devendra Banhart στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις, στο πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Apple Music αποκαλύπτει τη λίστα της με τους 100 καλύτερους δίσκους όλων των εποχών

Με τους Ms. Lauryn Hill, Michael Jackson, The Beatles, Prince και Frank Ocean στο top five της λίστας, δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο