Skip to main content

FITNESS

Τα καλύτερα είδη άσκησης για άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2

Από την ποδηλασία και το περπάτημα, στην καλλισθενική και τη yoga.Η συστηματική άσκηση είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για την υγεία όλων των ανθρώπων, όμως όταν μιλάμε για παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, κρίνεται απαραίτητη. Με αυτήν μειώνεται σημαντικά το ρίσκο καρδιαγγειακών προβλημάτων, ενώ ολόκληρο το σώμα και ο οργανισμός μας ενισχύεται ώστε να βρίσκεται στην καλύτερη πιθανή φόρμα. Σύμφωνα με το American Diabetes Association (ADA) 150 λεπτά τουλάχιστον, ήπιας μέχρι και έντονης γυμναστικής, κρίνονται απαραίτητα σε εβδομαδιαία βάση, για τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα. Διαβάστε εδώ ποια κρίνονται ως τα καλύτερα είδη άσκησης για άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και θα ήθελαν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους απέναντι σε αυτόν. 

Pixel

Περπάτημα

Δεν χρειάζεται συνδρομή σε γυμναστήριο και μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε κι αν ζείτε. Αποκτήστε τα κατάλληλα παπούτσια και πάρτε τους δρόμους για τουλάχιστον μισή ώρα, πέντε φορές την εβδομάδα.

Ποδηλασία

Αντικαταστήστε το αυτοκίνητο ή τα μέσα για μικρές αποστάσεις κάνοντας ποδήλατο. Θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποφύγει την παχυσαρκία που συνδέεται με τον διαβήτη, όπως και τη διαβητική νευροπάθεια που είναι επίσης πολύ συχνή στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2.

Κολύμβηση

Water aerobics, aqua jogging και τόσες ακόμη δραστηριότητες εντός του νερού μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη να κρατηθούν σε φόρμα και να μειώσουν μάλιστα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Χορός aerobic

Η Zumba όπως και πολλά άλλα είδη χορού μπορούν να αποτελέσουν το καλύτερο είδος γυμναστικής για άτομα με διαβήτη, τα οποία μπορούν μάλιστα να χάσουν εύκολα αρκετό βάρος μέσω αυτής.

Άρση βαρών

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του σώματος, όχι απλά χτίζουν το μυϊκό μας σύστημα, αλλά καίνε μπόλικες θερμίδες και βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Ασκήσεις αντίστασης

Όπως και η άρση βαρών, έτσι και οι ασκήσεις αντίστασης με λάστιχα ή άλλου είδους εξοπλισμό βοηθούν αρκετά στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που σημειώνει και το Canadian Journal of Diabetes.

Καλλισθενική γυμναστική

Στην καλλισθενική γυμναστική, το σώμα χρησιμοποιεί το ίδιο του το βάρος για να ενδυναμώσει το μυϊκό σύστημά του. Μερικές από τις κλασικές ασκήσεις της καλλισθενικής είναι τα pushups, pullups, squats και lunges. Χρησιμοποιούνται επίσης βάρη, λάστιχα αντίστασης και άλλα και κρίνεται ιδιαίτερα βοηθητική άσκηση για άτομα με διαβήτη.

Pilates

Δημοφιλείς τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον, οι Pilates βελτιώνουν τη δύναμη του κορμού μας, την ισορροπία και τη γενικότερη εικόνα του σώματός μας. έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με διαβήτη τύπου 2 επωφελούνται ιδιαίτερα από αυτό το είδος άσκησης.

Yoga

Σύμφωνα με επιστημονικό review του 2016, η yoga βοηθά στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, μειώνει τη χοληστερίνη, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και ενισχύει τη διάθεση. Κρίνεται ως ιδανική άσκηση για πάσχοντες από διαβήτη.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 τρόποι για να αυξήσεις τις καύσεις σου κατά τη διάρκεια της γυμναστικής

Τι μπορείς να κάνεις για μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων όσο γυμνάζεσαι

FITNESS

Άσκηση και διατροφή – πριν και μετά τη γυμναστική

Ποιες τροφές σε βοηθάνε την ώρα της προπόνησης

FITNESS

5 είδη άσκησης που θα σου φτιάξουν τη διάθεση την άνοιξη και το καλοκαίρι

Με τι να ασχοληθείς αν έχεις ανάγκη από ένα σημαντικό mood booster στην καθημερινότητά σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Εκτός από το έμφραγμα, έπαθα και δυο ανακοπές»

Σοκάρουν όσα αποκάλυψε για την περιπέτεια της υγείας του

BLOGS

Ο Bradley Cooper τραγουδά με τους Pearl Jam το “Maybe It’s Time” στο BottleRock Napa Valley

Ο Cooper είναι γνωστό πως είχε εμπνευστεί από τον Eddie Vedder για την ερμηνεία του χαρακτήρα του Jackson Maine στη δημοφιλή του ταινία από το 2018, A Star Is Born

CELEBS

Ιωάννα Τούνη: Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από το Las Vegas!

H Influencer βρίσκεται στην Αμερική με τον γιο της, Πάρη