Ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι για επίπεδους κοιλιακούς και σφιχτούς γλουτούς

Ακόμη και το κρεβάτι μας είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να ασκηθούμε, χτίζοντας γερό και όμορφο σώμα

Ναταλία Πετρίτη

Αν κι εσύ δυσκολεύεσαι να μπεις σε ένα πρόγραμμα, ξεκινώντας συστηματική γυμναστική, τότε ο κατάλληλος τρόπος να κινηθείς μέσα στη μέρα, χτίζοντας γερό και δυνατό σώμα, δεν είναι άλλος από το να ξεκινήσεις την άσκηση πριν καν σηκωθείς από το κρεβάτι! Με αυτές τις διατάσεις θα ενεργοποιήσεις τους μυς σου και θα αρχίσεις τη μέρα σου γεμάτη ενέργεια, ενώ είναι πολύ πιθανό να συνηθίσεις ώστε να αναζητήσεις και περισσότερη γυμναστική στην καθημερινότητά σου.

Δοκίμασε αυτές τις εύκολες ασκήσεις στο κρεβάτι:

Γέφυρα γλουτών

Ξάπλωσε ανάσκελα με την πλάτη σου να ακουμπά στο στρώμα, τα πόδια λυγισμένα, με γωνία περίπου 90 μοιρών, να πατούν στο κρεβάτι σε απόσταση 40 με 50 εκατοστών μεταξύ τους. Ανασήκωσε τους γοφούς σου από το έδαφος όσο πιο ψηλά μπορείς και επίστρεψε στην αρχική θέση. Αυτή είναι μία επανάληψη. Τα πόδια σου μπορεί να πατούν στο στρώμα καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης, να πατούν μόνο στις μύτες ή στις φτέρνες των ποδιών ενεργοποιώντας κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο τις μυϊκές ομάδες που συμμετέχουν. Εκτέλεσε 2-3 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

Άρση ποδιών

Ξαπλωμένη ανάσκελα στο κρεβάτι, φέρε τα χέρια στο πλάι των ισχίων και τα πόδια κλειστά. Κρατώντας σταθερό στο στρώμα τον κορμό και τη λεκάνη, ύψωσε τα πόδια ώστε να σηκωθούν από το κρεβάτι περίπου 20 μοίρες, λυγίζοντας ελαφρά τα γόνατα. Αυτή είναι η αρχική θέση. Ύψωσε τα πόδια όσο πιο ψηλά μπορείς χωρίς να σηκωθούν η λεκάνη και η μέση σου και επέστρεψε αργά στην αρχική θέση. Εκτέλεσε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares