Όλα όσα ήθελες να μάθεις για το pilates για να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτή τη μέθοδο εκγύμνασης

Χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το pilates για να το δοκιμάσεις πριν από το καλοκαίρι

Ναταλία Πετρίτη

Tο pilates πλέον αποτελεί μία από τις πιο διάσημες μεθόδους εκγύμνασης παγκοσμίως και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι το επιλέγουν ως την πιο αποτελεσματική και fun δραστηριότητα, που χαρίζει γράμμωση και ευεξία. Συνέχισε να διαβάζεις, για να πάρεις χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το pilates και να το δοκιμάσεις πριν από το καλοκαίρι που κοντοζυγώνει.

Είναι η καλύτερη γυμναστική για γράμμωση

Το pilates, με τη σωστή τεχνική και δουλεύοντας πάνω στις βασικές αρχές του, μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη μέθοδο για γράμμωση σε όλο το σώμα. Με τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων οι μύες μας γυμνάζονται επαρκώς, ο κορμός μας ευθυγραμμίζεται και σταδιακά αποκτούμε το σώμα που πάντα θέλαμε. Αυτό φυσικά όταν προσέχουμε επαρκώς και τη διατροφή μας.

Είναι μια ιδανική γυμναστική για το σπίτι

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα στρώμα και η καλή μας διάθεση για να δοκιμάσουμε το pilates στο σπίτι, παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα ή βλέποντας σχετικά βίντεο από επαγγελματίες γυμναστές.

Βοηθά στην εφίδρωση

Το pilates είναι μια γυμναστική που θα σε κάνει να ιδρώσεις επαρκώς, αποβάλλοντας έτσι περιττά υγρά από τον οργανισμό σου και ξεμπερδεύοντας με την κατακράτησή τους. Όλα αυτά, συνδυάζοντας τη σωστή αναπνοή με τη συνεχή ενεργοποίηση του κέντρου (powerhouse), μέσα σε ένα ωριαίο πρόγραμμα με συνεχόμενη ροή.

Βοηθά στην αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων

Μετά από ένα 8ωρο δουλειάς και κακής στάσης σώματος, αλλά και για την αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων, το pilates είναι η ιδανική μέθοδος εκγύμνασης για εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα προσφέρει απίστευτη χαλάρωση μετά από μια έντονη ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις.

Το pilates διαφέρει από τη yoga

Το pilates μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με τη yoga, καθώς δουλεύονται και τα δύο σε στρώμα γυμναστικής και έχουν αργή σχετικά ροή, ωστόσο πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές μεθόδους εμγύμνασης του σώματός μας. Βασίζονται σε διαφορετικές φιλοσοφίες, διαφορετικό ασκησιολόγιο, διαφορετικές ανάσες και τεχνικές και έχουν, συνεπώς, διαφορετικούς στόχους. Ρώτα έναν επαγγελματία ως προς το ποια από τις δύο μεθόδους ταιριάζει περισσότερο στους δικούς σου στόχους και ανάγκες.

Τα αποτελέσματά του γίνονται γρήγορα ορατά στο σώμα

Όσο πιο σωστά δουλεύει κανείς την τεχνική πάνω στις ασκήσεις στο pilates, τόσο πιο γρήγορα θα δει και τα αποτελέσματά της στο σώμα του. Το pilates βασίζεται σε έξι βασικές αρχές: το κέντρο (δηλαδή ο κορμός), ο έλεγχος, η αναπνοή, η ακρίβεια, η συγκέντρωση και η ροή. Και όσο εξασκείσαι, τόσο περισσότερο θα νιώθεις ότι γυμνάζεσαι.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares