Skip to main content

FITNESS

Ποιες αλλαγές πρέπει να κάνεις στη γυμναστική σου για να καις περισσότερο λίπος;

Μικρές αλλαγές στην προπόνηση του γυμναστηρίου για θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα και τη φόρμα σου



Πηγαίνεις συστηματικά στο γυμναστήριο και κατά πάσα πιθανότητα έχεις ήδη δει τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη φόρμα και τη γράμμωσή σου, με τη ζυγαριά να δείχνει λιγότερο βάρος. Πώς θα σου φαινόταν όμως αν με μικρές αλλαγές στον τρόπο που προπονείσαι ξυπνούσες για τα καλά τον μεταβολισμό σου, καίγοντας ακόμη περισσότερο λίπος; Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι πρέπει να αλλάξεις στον τρόπο που γυμνάζεσαι για τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα.

Δώσε ένταση

Δώσε ένταση στη γυμναστική σου, αφού οι εκρηκτικές κινήσεις θα εμπλέξουν περισσότερες μυϊκές ίνες και θα κάψεις περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι αν κάνεις τις ίδιες ασκήσεις πιο αργά.

Παίξε με τα βάρη

Τα μεγαλύτερα βάρη σε βοηθούν να καις θερμίδες και μετά την άσκηση, όμως με τα πιο μικρά βάρη μπορείς να κάψεις περισσότερες θερμίδες σε μια προπόνηση. Το πιο έξυπνο είναι να εναλλάσσεις σετ με μικρά και μεγαλύτερα βάρη, σύμφωνα με τις οδηγίες της γυμνάστριας ή του γυμναστή σου.

Ξεκουράσου για λιγότερο χρόνο

Μπορείς να αυξήσεις την καύση θερμίδων ακόμα και κατά 50%, αρκεί να μειώσεις το χρόνο που ξεκουράζεσαι ανάμεσα στα σετ από τα 3 λεπτά στα 30 δευτερόλεπτα. Απλώς κάνε το σταδιακά για να μην καταπονήσεις τον οργανισμό σου και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της γυμνάστριας ή του γυμναστή σου.

Άλλαξε τη σειρά των ασκήσεων

Εάν συνήθως κάνεις τις ασκήσεις με αντιστάσεις στο τέλος μιας αεροβικής προπόνησης, δυσκολεύεις στην πραγματικότητα την καύση λίπους στον οργανισμό σου. Άλλαξε λοιπόν σειρά στις ασκήσεις σου, κάνοντας προπόνηση με αντιστάσεις πριν από την αεροβική γυμναστική.

Άκου την αγαπημένη σου μουσική

Οι άνθρωποι που γυμνάζονται ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική καταγράφουν τις περισσότερες φορές μεγαλύτερη ένταση και απώλεια λίπους, ενώ εκτελούν και περισσότερες επαναλήψεις συγκριτικά με όσους προπονούνται σε ησυχία. Κι αυτό καθώς η διάθεση και η όρεξη ανεβαίνει σημαντικά.

Γυμνάσου μετά τη δουλειά

Σύμφωνα με έρευνες, αν κάνεις την προπόνησή σου μετά τη δουλειά θα κάψεις κατά πάσα πιθανότητα περισσότερες θερμίδες σε σχέση με ένα πρωινό workout. Γι΄ αυτό πάρε μαζί τα αθλητικά σου ρούχα και επισκέψου το γυμναστήριο αμέσως μετά το σχόλασμα.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 λόγοι για να ξεκινήσεις reform pilates αυτήν την άνοιξη

Μια ιδανική γυμναστική για να «ξυπνήσεις» το σώμα σου από τη χειμερινή ανάπαυση

FITNESS

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το αίσθημα εξάντλησης μετά τη γυμναστική σου

Μην αφήσεις ένα workout session να σου στερήσει την ενέργεια όλης της μέρας

FITNESS

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από ένα workout

Τα don’ts που δεν πρέπει να ξεχνάς μετά τη γυμναστική σου, για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;