Τρεις σημαντικές πρακτικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθείς προτού ολοκληρώσεις τη γυμναστική σου

Κράτα σημειώσεις ώστε να βελτιώσεις τις προπονήσεις σου και τις επιδόσεις σου

Ναταλία Πετρίτη

Υπάρχουν εκατοντάδες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά που γυμνάζεσαι, ώστε να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου, τις επιδόσεις σου, τις καύσεις που πραγματοποιείς και τόσα ακόμη. Παράλληλα, όμως, συμβουλές υπάρχουν και σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις όταν η προπόνησή σου φτάνει προς το τέλος της, για τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα. Ακολουθούν τρεις από αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις υπόψη σου, αν κι εσύ επιθυμείς να φτάσεις τη γυμναστική σου σε «άλλα» επίπεδα.

Μείωσε τον ρυθμό σου

Για να μειώσεις σταδιακά τους καρδιακούς σου παλμούς πριν ολοκληρώσεις την προπόνησή σου, κάνε τα 3 τελευταία λεπτά μια πιο εύκολη εκδοχή της άσκησής σου. Αν για παράδειγμα τρέχεις, κάνε τζόγκινγκ και μετά περπάτησε πιο χαλαρά. Στο τέλος ενός μαθήματος spinning, από την άλλη, μείωσε την αντίσταση και την ταχύτητα που κάνεις πετάλι. Σε γενικές γραμμές θυμήσου: μη σταματήσεις απότομα να κινείσαι στη γυμναστική σου, αφού έτσι το σώμα σου περνά μια αχρείαστη διαδικασία σοκ.

simvoules-gia-prin-tin-oloklirosi-tis-gimnastikis-2

Κράτησε τη στάση σου

Αφιέρωσε περίπου 3 ακόμη λεπτά για να εκτελέσεις μερικές εύκολες στάσεις σε προπονήσεις όπως αυτές της yoga για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Στην συνέχεια προχώρησε στην αποθεραπεία με στατικές διατάσεις (που θα κρατήσεις για 30 δευτερόλεπτα ή παραπάνω). Οι μύες σου είναι σε αυτή τη φάση ακόμη ζεστοί μετά την άσκηση, οπότε και πιο ευλύγιστοι για να καταφέρουν απίστευτα πράγματα.

Γέμισε ξανά μπαταρίες πίνοντας νερό και καταναλώνοντας ένα σνακ

Προτού ολοκληρώσεις την προπόνηση, πιες νερό για να αναπληρώσεις τα υγρά που έχασες μέσω του ιδρώτα και κατανάλωσε τροφές εύκολες στην πέψη, με πρωτεΐνη και υδατάνθρακες που συμβάλλουν στη μυϊκή επανόρθωση όσο εσύ χαλαρώνεις από την ένταση των σετ σου. Θα χρειαστείς μεγαλύτερες ποσότητες και από τα δύο, στην περίπτωση που προπόνησή σου είχε μεγάλη διάρκεια και ήταν έντονη. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares