Skip to main content

FITNESS

Τρεις σημαντικές πρακτικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθείς προτού ολοκληρώσεις τη γυμναστική σου

Κράτα σημειώσεις ώστε να βελτιώσεις τις προπονήσεις σου και τις επιδόσεις σου



Υπάρχουν εκατοντάδες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά που γυμνάζεσαι, ώστε να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου, τις επιδόσεις σου, τις καύσεις που πραγματοποιείς και τόσα ακόμη. Παράλληλα, όμως, συμβουλές υπάρχουν και σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις όταν η προπόνησή σου φτάνει προς το τέλος της, για τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα. Ακολουθούν τρεις από αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις υπόψη σου, αν κι εσύ επιθυμείς να φτάσεις τη γυμναστική σου σε «άλλα» επίπεδα.

Μείωσε τον ρυθμό σου

Για να μειώσεις σταδιακά τους καρδιακούς σου παλμούς πριν ολοκληρώσεις την προπόνησή σου, κάνε τα 3 τελευταία λεπτά μια πιο εύκολη εκδοχή της άσκησής σου. Αν για παράδειγμα τρέχεις, κάνε τζόγκινγκ και μετά περπάτησε πιο χαλαρά. Στο τέλος ενός μαθήματος spinning, από την άλλη, μείωσε την αντίσταση και την ταχύτητα που κάνεις πετάλι. Σε γενικές γραμμές θυμήσου: μη σταματήσεις απότομα να κινείσαι στη γυμναστική σου, αφού έτσι το σώμα σου περνά μια αχρείαστη διαδικασία σοκ.

simvoules-gia-prin-tin-oloklirosi-tis-gimnastikis-2

Κράτησε τη στάση σου

Αφιέρωσε περίπου 3 ακόμη λεπτά για να εκτελέσεις μερικές εύκολες στάσεις σε προπονήσεις όπως αυτές της yoga για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Στην συνέχεια προχώρησε στην αποθεραπεία με στατικές διατάσεις (που θα κρατήσεις για 30 δευτερόλεπτα ή παραπάνω). Οι μύες σου είναι σε αυτή τη φάση ακόμη ζεστοί μετά την άσκηση, οπότε και πιο ευλύγιστοι για να καταφέρουν απίστευτα πράγματα.

Γέμισε ξανά μπαταρίες πίνοντας νερό και καταναλώνοντας ένα σνακ

Προτού ολοκληρώσεις την προπόνηση, πιες νερό για να αναπληρώσεις τα υγρά που έχασες μέσω του ιδρώτα και κατανάλωσε τροφές εύκολες στην πέψη, με πρωτεΐνη και υδατάνθρακες που συμβάλλουν στη μυϊκή επανόρθωση όσο εσύ χαλαρώνεις από την ένταση των σετ σου. Θα χρειαστείς μεγαλύτερες ποσότητες και από τα δύο, στην περίπτωση που προπόνησή σου είχε μεγάλη διάρκεια και ήταν έντονη.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.