Ποια είναι η σωστή στάση σώματος που πρέπει να διατηρείς στο τρέξιμο για καλύτερες επιδόσεις;

Μάθε πώς πρέπει να στέκεσαι για να τρέχεις περισσότερο χωρίς κόπωση

Ναταλία Πετρίτη

Η στάση του σώματός μας παίζει τεράστιο ρόλο ακόμη και στο τρέξιμο, αφού αν στεκόμαστε σωστά μπορούμε να ανεβάζουμε ταχύτητα και να μεγαλώνουμε την απόσταση που διανύουμε χωρίς αύξηση του χρόνου ή της έντασης. Πώς πρέπει λοιπόν να στεκόμαστε όταν τρέχουμε ώστε να απολαμβάνουμε καλύτερες επιδόσεις με λιγότερη κόπωση;

Χαλάρωσε το πρόσωπό σου

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις μια χαλαρή έκφραση, η οποία και μπορεί να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα σου. Αν μείνεις χαλαρή, μπορείς να τρέξεις πιο γρήγορα.

Κοίταζε ευθεία μπροστά

Όταν κρατάς το βλέμμα σου σταθερά μπροστά θα μπορείς να διατηρείς σωστή στάση σώματος, ενώ ο εγκέφαλός σου θα προσλαμβάνει τυχόν πληροφορίες που μπορεί να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο αντίδρασής σου ώστε να μην κόψεις ταχύτητα. Σημαντικό!

Διατήρησε το πιγούνι μπροστά

Αν «τραβήξεις» το πιγούνι σου ελαφρώς πιο μπροστά από το στήθος σου ώστε να στηθεί σωστά ο κορμός σου, ολόκληρη η στάση σου διαμορφώνεται όπως πρέπει για να τρέχεις δίχως να κουράζεσαι.

Κάνε σωστή δρασκελιά

Όσο τρέχεις, το πέλμα σου θα πρέπει να προσγειώνεται ακριβώς κάτω από το ισχίο σου, μια που αυτό βοηθά στην ευθυγράμμιση όλου του σώματός σου. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρθρώσεις επιβαρύνονται λιγότερο. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares