3 πολύτιμες ασκήσεις για να ανακουφίσεις τα πόδια σου από την καθιστική ζωή

Πώς θα απαλλαγείς από τον πόνο και το πιάσιμο με μόλις τρεις ασκήσεις

Ναταλία Πετρίτη

Η δουλειά γραφείου και γενικότερα η καθιστική ζωή λόγω προβλημάτων υγείας συνδέεται με πόνους που σχετίζονται με την πλάτη, τον αυχένα και την σπονδυλική στήλη. Όμως το ίδιο συμβαίνει και με τους γοφούς και τους γλουτούς, που χρειάζονται τη φροντίδα της γυμναστικής και του stretching ώστε να μην μένουν παραμελημένοι. Οι παρακάτω ασκήσεις στοχεύουν στο βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης, όπως και στην ανακούφιση της περιοχής.

Γέφυρα

Η γέφυρα θα σε βοηθήσει να τεντώσεις τους καμπτήρες του ισχίου, χρησιμοποιώντας όλη την έκταση του ισχίου. Για να την πραγματοποιήσεις, ξάπλωσε ανάσκελα στο έδαφος και λύγισε τα γόνατα σου. Οι φτέρνες θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους ώμους σου. Στη συνέχεια, βάζοντας δύναμη στις φτέρνες, σήκωσε ψηλά γοφούς και γλουτούς, πιέζοντας τα γόνατα προς τα εμπρός. Σιγά σιγά κατέβασε την λεκάνη σου πάλι στο έδαφος και επανάλαβε αργά και σταθερά την ίδια άσκηση για περίπου 60 δευτερόλεπτα.

Εμπρόσθιες προβολές ποδιών

Με τις εμπρόσθιες προβολές ποδιών ενισχύεις τη δύναμη που διαθέτεις στα ισχία. Στάσου όρθια με τον πυρήνα καλά σφιγμένο και τους ώμους προς τα κάτω. Τοποθέτησε το ένα πόδι μπροστά και λύγισε τα γόνατα σου κατά 90 μοίρες. Χαμήλωσε ελαφρά τους γοφούς προς τα κάτω. Το πίσω γόνατο θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με τον αστράγαλο. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση και επανάλαβε την άσκηση σε κάθε πόδι για 30 με 60 δευτερόλεπτα.

Hamstring Scoops

Τα hamstring scoops συμβάλουν στην ενδυνάμωση των γοφών και των γονάτων σου. Για να τα δοκιμάσεις, στάσου όρθια με σφιχτό τον κορμό σου. Τοποθέτησε το δεξί σου πόδι μπροστά σε μικρή απόσταση)και τέντωσε το πέλμα σου, όσο το αριστερό θα πραγματοποιεί ταυτόχρονα ένα μικρό βαθύ κάθισμα. Ταυτόχρονα, σήκωσε τα χέρια τεντωμένα ψηλά και επανάφερέ τα στην αρχική στάση μαζί με το υπόλοιπο σώμα σου.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares