Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την καλλισθενική γυμναστική προτού τη δοκιμάσεις

Η καλλισθενική είναι μια από τις καλύτερες γυμναστικές για το σώμα και το πνεύμα μας

Ναταλία Πετρίτη

Η καλλισθενική είναι μια από τις καλύτερες γυμναστικές για το σώμα και το πνεύμα μας, και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι τη δοκιμάζουν, αποκτώντας άμεσα γράμμωση στο σώμα και μια ζηλευτή φόρμα. Η καλλισθενική βασίζεται ως σύστημα προπόνησης σε ασκήσεις στις οποίες χρησιμοποιείς, κυρίως, το βάρος του σώματός σου και οι οποίες είναι από τις πιο αποτελεσματικές για να γραμμώσεις τους μύες, εξασφαλίζοντας παράλληλα σωστή ενδυνάμωση. Ακολουθούν λοιπόν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεσαι για αυτό το είδος άσκησης, ώστε να το δοκιμάσεις άμεσα.

Δώσε προσοχή στην τεχνική

Η σωστή τεχνική με την οποία εκτελείς κάθε καλλισθενική άσκηση είναι αυτή που θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη μυϊκή ένταση για να «χτίσεις» κορμί. Συμβουλέψου λοιπόν διαρκώς τον γυμναστή σου προς αυτή την κατεύθυνση και μην κάνεις αυθαίρετες κινήσεις.

Έχε υπομονή

Το μόνο βέβαιο είναι πως θα σου πάρει χρόνο για να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς, όπως και με κάθε είδος γυμναστικής. Έχε λοιπόν υπομονή ώστε να μην τα παρατήσεις πριν την ώρα σου, ούτε και να κάνεις παραπάνω ασκήσεις από όσες αντέχεις, πριν να χτίσεις αντοχή.

Μάθε να κινείσαι σωστά

Η ευκινησία και η εκτέλεση κατάλληλων ασκήσεων για το σώμα σου έχουν τεράστια σημασία για τη σωστή γυμναστική, γι' αυτό δούλεψέ τες με προσοχή και με ειδικές ασκήσεις που σου ταιριάζουν.

Εστίασε στη δύναμή σου

Αν δεν έχεις τη δύναμη για να εκτελέσεις σωστά τις ασκήσεις, δεν θα δεις τα αποτελέσματα που αναζητείς. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσεις σιγά σιγά προς το στόχο σου, δυναμώνοντας πρώτα τα πιο αδύνατα ή προβληματικά σημεία του σώματός σου και φορτσάροντας στη συνέχεια.

Δώσε προσοχή στους καρπούς και τους αγκώνες σου

Η καλλισθενική γυμναστική καταπονεί συνδέσμους του σώματός μας, όπως οι αγκώνες και οι καρποί. Δείξε λοιπόν την απαραίτητη προσοχή για να αποφύγεις τραυματισμούς. Το ίδιο ισχύει και για τη θέση του κεφαλιού, όπως και τη γενικότερη στάση του σώματος, οπότε πάρε τις απαραίτητες οδηγίες από την πρώτη κιόλας προπόνηση. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares