8 ασκήσεις που θα σε σώσουν από την καθιστική ζωή

Τι να κάνεις για να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση, παρά τις ώρες που κάθεσαι καθημερινά στο γραφείο

Ναταλία Πετρίτη

Η καθιστική ζωή είναι για πολλούς το τσιγάρο του 21ου αιώνα, μιας που οι πολλές ώρες που περνάμε καθημερινά στο γραφείο, χωρίς καθόλου δραστηριότητα για το σώμα μας, ενέχει υψηλούς κινδύνους για την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση. Αν λοιπόν κι εσύ περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθισμένη σε μια καρέκλα, να μερικές ασκήσεις που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου, που θα βοηθήσουν το σώμα και την υγεία σου.

Περιστροφές λαιμού

Σήκω όρθια και κάνε αργές περιστροφές του λαιμού σου σε κύκλους, πρώτα δεξιόστροφα και μετά αριστερόστροφα. Εκτέλεσε 10 περιστροφές προς κάθε κατεύθυνση.

Shoulder rolls

Σήκω όρθια και κύλησε τους ώμους σου προς τα εμπρός και προς τα πίσω με κυκλικές κινήσεις. Εκτέλεσε 15 rolls προς κάθε κατεύθυνση.

Ανύψωση ποδιών

Κάθισε στην άκρη της καρέκλας σου και σηκώστε το ένα πόδι από το πάτωμα, κρατώντας το ίσιο και παράλληλα με το έδαφος. Κράτα για 5-10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια χαμήλωσε και επανάλαβε με το άλλο πόδι. Εκτέλεσε 10 άρσεις σε κάθε πόδι.

Καθιστικά twists

Κάθισε με τα πόδια σου στο πάτωμα και τα χέρια σου στους μηρούς. Στρίψε το πάνω μέρος του σώματός σου προς τα αριστερά, κράτησέ το για μερικά δευτερόλεπτα και μετά στρίψε το προς τα δεξιά. Επανάλαβε 10 φορές από κάθε πλευρά.

Κοιλιακές συσπάσεις

Σήκω όρθια και κάνε συσπάσεις στους κοιλιακούς σου μύες, τραβώντας τον αφαλό σου προς τη σπονδυλική σου στήλη. Κράτησε για 5-10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια χαλάρωσε και επανάλαβε για 10 φορές.

Seated backbends

Σήκω όρθια και τοποθέτησε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι. Γείρε αργά προς τα πίσω, καμπυλώνοντας την πλάτη σου και κοιτώντας ψηλά προς τα πάνω. Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά επίστρεψε στο να κάθεσαι όρθια. Επανάλαβε για 10 φορές.

Chair squats

Στάσου μπροστά από την καρέκλα σου και χαμήλωσε το σώμα σου για να κάτσεις και μετά σήκω ξανά. Επανάλαβε 10-15 φορές.

Κάνε διάλειμμα

Κάνε μια μικρή βόλτα στο γραφείο ή γύρω από το τετράγωνο κάθε ώρα για να αυξήσεις τη ροή του αίματος και να βελτιώσεις την κυκλοφορία.

Θυμήσου να παραμένεις ενυδατωμένη και να ακούς το σώμα σου. Εάν οποιαδήποτε άσκηση προκαλεί πόνο ή ενόχληση, σταμάτα και μίλα με το γιατρό σου πριν συνεχίσεις. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares