Skip to main content

FITNESS

8 λόγοι για να δοκιμάσετε τα water sports αυτό το καλοκαίρι

Να γιατί είναι η καλύτερη action επιλογή για τους θερινούς μήνες.



Τα water sports είναι μια αρκετά δημοφιλής action ενασχόληση για τους θερινούς μήνες, όπου η επαφή μας με τη θάλασσα είναι καθημερινή και αναζητούμε διασκεδαστικούς τρόπους για να περάσουμε τον χρόνο μας. Να λοιπόν 8 λόγοι για να δοκιμάσετε τα water sports αυτό το καλοκαίρι, ακόμη κι αν είστε ανάμεσα στους διστακτικούς.

Είναι μια εξαιρετική άσκηση

Ορισμένα water sports είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δουλέψετε τους μυς του σώματός σας και να κάψετε μερικές θερμίδες. Το stand-up paddleboarding είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκήσετε ολόκληρο το σώμα σας ενώ διασκεδάζετε, όπως και η κολύμβηση. Αυτή είναι επίσης μια ασφαλής επιλογή καρδιαγγειακής άσκησης, καθώς υπάρχει μικρή έως καθόλου επίδραση στις αρθρώσεις σας.

Ιδανική άσκηση για πονεμένες αρθρώσεις

Ορισμένα water sports, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης, είναι εξαιρετικά για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις αρθρώσεις σας ενώ κολυμπάτε, χωρίς να επιδεινώνετε κανένα από τα συμπτώματα. 

Βελτιώνουν την ψυχική υγεία

Τα water sports βοηθούν στη μείωση του άγχους ή και της κατάθλιψης. Μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διάθεσή σας συνολικά.

Εντείνουν το αίσθημα ελευθερίας

Όσοι και όσες έχουν δοκιμάσει διάφορα water sports, δηλώνουν ότι νιώθουν απελευθερωμένοι όσο τα απολαμβάνουν. Είτε πρόκειται για καγιάκ, είτε για κολύμπι ή κωπηλασία, οι επιλογές είναι αμέτρητες και το αίσθημα παραμένει ίδιο.

Βοηθούν την οστική πυκνότητα

Το κολύμπι, η κωπηλασία και το κανό είναι εξαιρετικοί τρόποι για να αυξήσετε την οστική πυκνότητα στο σώμα σας, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε μετά την εμμηνόπαυση.

Αυξάνουν την αντοχή

Πολλά water sports για αρχάριους περιλαμβάνουν εξαιρετική αερόβια άσκηση. Αυτή θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αντοχή σας και το σύνολο της φυσικής σας κατάστασης. Βοηθά επίσης στην βελτίωση της ικανότητας των πνευμόνων σας.

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος

Τα water sports βοηθούν στην ενδυνάμωση των πνευμόνων και της καρδιάς μας συνολικά. Ο κίνδυνος θανάτου από έμφραγμα μειώνεται συνεπώς σε σύγκριση με όσους κάνουν καθιστική ζωή.

Απευθύνονται σε όλους τους σωματότυπους

Ενώ το βάρος και φυσική κατάσταση μπορεί να αποτελεί εμπόδιο για άλλου τύπου ασκήσεις, τα water sports και γενικά οι δραστηριότητες στο νερό είναι ασφαλείς για όλους τους σωματότυπους. Αυτό οφείλεται στο ότι το βάρος σας επιπλέει όσο βρίσκεστε στο νερό, ενώ η ώθηση που αυτό δίνει επιτρέπει να κάνετε πιο έντονες ασκήσεις χωρίς κόπωση, σε σχέση με ό,τι θα ήταν δυνατό στη στεριά.

 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της