Skip to main content

FITNESS

Γιατί τα retreats αποκτούν όλο και μεγαλύτερο κοινό και γιατί κάνουν καλό στην ψυχική μας υγεία;

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιλέγουν να συμμετέχουν σε retreat αντί να πάνε τις συνηθισμένες τους διακοπές σε μια προσπάθεια να ξεκουραστούν, να αναζωογονηθούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.



Αυτές οι αποδράσεις κυμαίνονται από οικογενειακές συμβουλευτικές διακοπές μέχρι γιόγκα σε μικρά κυκλαδίτικα νησιά όπως η Αμοργός. Γιατί όμως κάποιος να επιλέξει να συμμετέχει σε retreats;

Τα retreats έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη

Εκτός από το να σας προσφέρουν μια απόδραση από μια κουραστική ρουτίνα, τα retreats ξεχωρίζουν από απλές διακοπές λόγω του θέματος τους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα στο οποίο θέλετε να εστιάσετε, αλλά δεν έχετε χρόνο, μια εσωτερική αναζήτηση, ή να μιλήσετε με άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς ή απλώς να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας και τη φύση, ώστε να μπορείτε να αναζωογονηθείτε και να χαλαρώσετε από τους έντονους ρυθμούς της ζωή σας που είναι σαν να παίζετε κάθε μέρα kazino NetBet.

Επιπλέον, όλες οι πτυχές των retreats—συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας, της διαμονής, του φαγητού, των εγκαταστάσεων και των δραστηριοτήτων/ασκήσεων—συμβαδίζουν με αυτό που επιδιώκετε να επιτύχετε. Ως εκ τούτου, τα οφέλη είναι πολύ πιο επιδραστικά και μακροχρόνια σε αντίθεση με τις διακοπές όπου είστε πιο κατάλληλοι για φαγοπότι, κουτσομπολιό.

Σύμφωνα με μια ερευνητική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Translational Psychiatry (Nature) , οι απλές διακοπές επιφέρουν μόνο βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις στην ευημερία. Ωστόσο, ο διαλογισμός μιας εβδομάδας μπορεί να βελτιώσει το μεταβολισμό μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, οι στάσεις γιόγκα είναι γνωστό ότι παρέχουν ανακούφιση σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, άγχος, αραίωση των οστών, υψηλή αρτηριακή πίεση, αρθρίτιδα, ακράτεια και ρευματισμούς, μαζί με πολλές άλλες παθήσεις.

Τα retreats παρέχουν ηρεμία μακριά από την καθημερινή σας ρουτίνα

Τα retreats έχουν ως στόχο να σας προσφέρουν τη μοναξιά που χρειάζεστε. Αυτό μπορεί να είναι πλήρης μοναξιά ή με τον σύζυγο ή τον σύντροφό σας, ή με τη μορφή ομάδων όπως με τη γιόγκα και τα retreat πεζοπορίας. Τα καταφύγια ευεξίας βρίσκονται συνήθως σε απομονωμένες και γαλήνιες τοποθεσίες που αποτελούν την τέλεια πλατφόρμα για να ξεχάσετε τη φασαρία της ζωής και να αφήσετε τα νεύρα σας να χαλαρώσουν. Ωστόσο, οι τακτικές διακοπές μπορούν να γίνουν οπουδήποτε δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι σε μια ήσυχη και ήρεμη τοποθεσία. Επιπλέον, τα καταφύγια προσφέρουν επίσης μια πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων που καλύπτουν όσους διψούν για περιπέτεια και εξερεύνηση.

Η επαφή με την φύση πάντα βοηθάει

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να πάτε σε ένα καταφύγιο είναι ότι σας προσφέρει εγγύτητα με τη φύση και τη θεραπευτική της ιδιότητα, η οποία δεν μπορεί να συνδυαστεί με απλές διακοπές. Το να είμαστε κοντά στη φύση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την παραγωγή κορτιζόλης - την κύρια ορμόνη του στρες. Επιπλέον, ο καθαρός αέρας, το ήρεμο περιβάλλον και τα φυτά σάς επιτρέπουν να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε πλήρως, ώστε να έχετε μια νέα αρχή στη ζωή σας μετά την επιστροφή.

Είστε περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα

Τα retreats προσελκύουν άτομα με παρόμοιες ανησυχίες ή ενδιαφέροντα και, ως εκ τούτου, σας προσφέρουν την ευκαιρία να περάσετε αξέχαστες στιγμές με άτομα που έχουν το ίδιο σκεπτικό που θέλουν να επιτύχουν τους ίδιους στόχους με εσάς. Αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν ως το σύστημα υποστήριξής σας καθώς εργάζεστε προς την επίτευξη του στόχου σας και επίσης λειτουργούν ως καθρέφτης για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε προβλήματα που δεν θα μπορούσατε να έχετε δει μόνοι σας. Το πιο σημαντικό, σε αφήνουν να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι μόνος. Τα retreats σας παρέχουν επίσης την ευκαιρία να κάνετε φίλους με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε επαφή ακόμα και μετά την επιστροφή σας στο σπίτι. Αυτή η συγκέντρωση παρόμοιων ανθρώπων δεν είναι χαρακτηριστικό για τακτικές διακοπές.

Έχετε πρόσβαση σε Επαγγελματική Καθοδήγηση

Τα retreats περιλαμβάνουν προπονήσεις, ασκήσεις, συμβουλευτικές συνεδρίες, μαθήματα τέχνης, συγγραφής από ειδικούς που σας επιτρέπουν να δείτε τις δικές σας ελλείψεις και σας βοηθούν να βελτιώσετε την πνευματική, ψυχική και σωματική σας ευεξία. Αυτές οι συνεδρίες είναι σύμφωνες με τις ανάγκες σας και σας δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να βελτιώσετε την ευεξία σας ενώ βρίσκεστε στο retreat, αλλά και να σας εξοπλίσουν με πληροφορίες και τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μετά το τέλος του retreat.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον προγραμματισμό

Ένα πράγμα που εκτοξεύει την αποτελεσματικότητα των καταφυγίων στη διευκόλυνση της ξεκούρασης και της χαλάρωσης σε σύγκριση με τις συνηθισμένες διακοπές είναι ότι συνήθως υπάρχει πρόγραμμα. Η κυρία Σοφία Γαβαλά συνιδιοκτήτρια του Lakki Village στην Αμοργό που φιλοξενεί δεκάδες retreats κάθε χρόνο λέει: «Το βάθος της ψυχικής ηρεμίας που προσφέρουν τα retreats σε συνάρτηση με το άρτια δομημένο και στοχευμένο πρόγραμμα κάνει τα retreats μία ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής».    

Έτσι, για τις επόμενες διακοπές σας, επιλέξτε ένα retreat που θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε, να μάθετε, να γυμναστείτε, να περπατήσετε, να διασκεδάσετε και να επιλύσετε τυχόν ανησυχίες που εκκρεμούν, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ανακτήσετε τον έλεγχο της απόλαυσης της ζωής σας.

( Εικόνα: https://www.lakkivillage.com/el/)

 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της