Skip to main content

FITNESS

4 είδη άσκησης για να βελτιώσετε άμεσα τη διάθεσή σας

Τι μπορείτε να κάνετε αν είστε λίγο down τελευταία.



Η άσκηση μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάθεσή σας, απελευθερώνοντας ενδορφίνες, μειώνοντας τις ορμόνες του στρες και προάγοντας τη συνολική ευεξία – ιδιαίτερα σε στιγμές που είστε down και νιώθετε ότι τίποτα δεν μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία σας ώστε να ανέβει. Ακολουθούν τέσσερις τύποι ασκήσεων που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σας, για να τις δοκιμάσετε άμεσα σε περίπτωση που το έχετε ανάγκη.

Αερόβια ή καρδιαγγειακή άσκηση

Αερόβιες ασκήσεις όπως τζόκινγκ, γρήγορο περπάτημα, ποδηλασία, κολύμπι ή χορός αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή σας. Αυτές οι δραστηριότητες διεγείρουν την απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες είναι φυσικά boosters της διάθεσης. Επιδιώξτε τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα, όπως συνιστάται από γυμναστές και επιστήμονες υγείας.

Ασκήσεις αντίστασης ή ενδυνάμωσης

Ασκήσεις αντίστασης ή ενδυνάμωσης, όπως η άρση βαρών ή οι ασκήσεις σωματικού βάρους (π.χ. push-ups, squats), βοηθούν στην οικοδόμηση μυών και την τόνωση του μεταβολισμού σας. Η τακτική προπόνηση ενδυνάμωσης μπορεί να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση και την εικόνα του σώματος, συμβάλλοντας στη θετική διάθεση.

Γιόγκα

Η γιόγκα συνδυάζει σωματικές στάσεις, τεχνικές αναπνοής και διαλογισμό για την προώθηση της χαλάρωσης και τη μείωση του στρες. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης μειώνοντας το άγχος και αυξάνοντας τα συναισθήματα ευεξίας. Η τακτική γιόγκα μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ισορροπίας και ηρεμίας.

Ασκήσεις που βασίζονται στην ενσυνειδητότητα

Δραστηριότητες όπως το τάι τσι δίνουν έμφαση στις αργές, σκόπιμες κινήσεις σε συνδυασμό με βαθιά αναπνοή και διαλογισμό. Αυτές οι πρακτικές προάγουν τη χαλάρωση, μειώνουν το άγχος και ενισχύουν την ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης.

Να θυμάστε ότι το κλειδί για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης που τονώνουν τη διάθεση είναι η συνέπεια. Βρείτε δραστηριότητες που απολαμβάνετε και μπορείτε να διατηρήσετε με την πάροδο του χρόνου. Είναι επίσης απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε ένα νέο είδος άσκησης, ειδικά εάν έχετε υποκείμενες παθήσεις υγείας.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της