Skip to main content

FITNESS

5 απλοί τρόποι για να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης

Να τι μπορείτε να κάνετε για καλύτερα αποτελέσματα.



Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορείτε να ενσωματώσετε διάφορες στρατηγικές στη ρουτίνα της προπόνησής σας, οι οποίες θα κάνουν όλη τη διαφορά. Ακολουθούν πέντε αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσετε την καύση θερμίδων, μεταμορφώνοντας το σώμα σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT)

Το HIIT περιλαμβάνει σύντομες «εκρήξεις» έντονης άσκησης που ακολουθούνται από σύντομες περιόδους αποκατάστασης. Η εν λόγω μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική για την καύση θερμίδων καθώς ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό και «ξυπνά» τον μεταβολισμό σας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν σπριντ, άλματα, squats και burpees. Μια συνεδρία HIIT 20-30 λεπτών μπορεί να κάψει ένα σημαντικό ποσό θερμίδων μετά την προπόνηση.

Προπόνηση αντίστασης

Η οικοδόμηση μυών μέσω της προπόνησης με αντιστάσεις μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας από ό,τι με άλλου είδους άσκηση. Ο μυϊκός ιστός είναι μεταβολικά ενεργός, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί ενέργεια (θερμίδες) για να διατηρηθεί. Ενσωματώστε σύνθετες ασκήσεις όπως squats, deadlifts και έλξεις πάγκου στη ρουτίνα σας για να στοχεύσετε πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα.

Δραστηριότητες καρδιαγγειακής αντοχής

Ασχοληθείτε με συνεχείς cardio ασκήσεις όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμπι ή κωπηλασία. Αυτές οι δραστηριότητες διατηρούν τον καρδιακό σας ρυθμό σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα την υψηλότερη καύση θερμίδων. Εξετάστε τις προπονήσεις μεγαλύτερης διάρκειας σε μέτρια έως υψηλή ένταση για να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων.

Αυξήστε την ένταση της προπόνησης

Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες, κάντε τις προπονήσεις σας πιο απαιτητικές. Αυξήστε την αντίσταση, την ταχύτητα ή την κλίση στα μηχανήματα cardio ασκήσεων, όπως ο διάδρομος. Όταν κάνετε άρση βαρών, σηκώστε μεγαλύτερα βάρη ή κάντε περισσότερες επαναλήψεις. Φτάνοντας λίγο πριν τα όριά σας, θα αυξήσετε την καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την προπόνησή σας.

Ενσωματώστε λειτουργικές κινήσεις

Οι λειτουργικές ασκήσεις περιλαμβάνουν κινήσεις που μιμούνται τις καθημερινές δραστηριότητες και εμπλέκουν πολλές μυϊκές ομάδες. Αυτές οι κινήσεις μπορούν να ενισχύσουν την καύση θερμίδων και να βελτιώσουν τη συνολική φυσική κατάστασή σας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τη χρήση kettlebell, ή τη μπάλα γυμναστικής. Η συμπερίληψη λειτουργικών ασκήσεων στη ρουτίνα σας προσθέτει ποικιλία και ένταση στις προπονήσεις σας.

Θυμηθείτε να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλεια και να αυξήσετε σταδιακά την ένταση των προπονήσεων σας για να αποφύγετε την υπερκόπωση ή τον τραυματισμό. Επιπλέον, ο συνδυασμός διαφορετικών στρατηγικών, όπως η ενσωμάτωση του HIIT στη ρουτίνα προπόνησης αντίστασης ή η χρήση λειτουργικών κινήσεων στις cardio προπονήσεις, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να διατηρήσετε τη ρουτίνα άσκησής σας θελκτική και αποτελεσματική.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της