Skip to main content

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους



Το καθημερινό περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους, όταν φυσικά αυτό γίνεται συστηματικά και σε έντονους ρυθμούς. Ακολουθούν πέντε έξυπνες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάψεις ακόμη περισσότερες θερμίδες ενώ περπατάς, συμβάλλοντας έτσι στην μεγαλύτερη απώλεια λίπους στην καθημερινότητά σου.

Ενσωμάτωσε στο πρόγραμμα τη διαλειμματική προπόνηση

Ενσωμάτωσε διαστήματα υψηλότερης έντασης στη ρουτίνα του περπατήματός σου. Για παράδειγμα, κάνε εναλλαγή στο γρήγορο περπάτημα και στο πιο αργό περπάτημα. Αυτά τα διαστήματα ανεβάζουν τον καρδιακό σου παλμό, οδηγώντας σε αυξημένη καύση θερμίδων τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη βόλτα σου.

Πρόσθεσε την απαραίτητη αντίσταση

Φόρα ελαφριά ειδικά βάρη στα πόδια ένα βαρύ γιλέκο ενώ περπατάς. Αυτή η επιπλέον αντίσταση αναγκάζει τους μύες του σώματος να δουλέψουν σκληρότερα, καίγοντας έτσι περισσότερες θερμίδες. Ωστόσο μην το παρακάνεις, καθώς τα βάρη θα μπορούσαν να καταπονήσουν τους μύες ή τις αρθρώσεις σου.

Βάλε στο παιχνίδι και τα χέρια σου

Κούνα δυνατά τα χέρια σου ενώ περπατάς. Αυτό ενεργοποιεί τους μύες του άνω μέρους του σώματός σου, αυξάνοντας τη συνολική δαπάνη θερμίδων. Διατήρησε μια σωστή στάση σώματος και κράτα τους αγκώνες σου λυγισμένους στις 90 μοίρες ενώ κουνάς τα χέρια σου εμπρός και πίσω.

Ενσωματώστε κλίσεις

Αναζήτησε διαδρομές με κλίση ή σκάλες για να προκαλέσεις τον εαυτό σου περαιτέρω. Το περπάτημα σε ανηφόρα ή το ανέβασμα σκαλοπατιών απαιτεί περισσότερη προσπάθεια, η οποία καίει περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με το περπάτημα σε επίπεδο έδαφος. Ακόμα κι αν είναι απλώς μια μικρή κλίση, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ένταση του περπατήματός σου.

Επέκτεινε τις βόλτες σου

Αύξησε σταδιακά τη διάρκεια ή την απόσταση των περιπάτων σου. Όσο περισσότερο περπατάς, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψεις. Επιδίωξε να επεκτείνεις σταδιακά τις συνεδρίες περπατήματος για να αναπτύξεις την αντοχή σου και να αυξήσεις τη δαπάνη θερμίδων με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, σκέψου το ενδεχόμενο να περπατάς σε διαφορετικές ώρες της ημέρας ή σε διαφορετικά περιβάλλοντα, για να διατηρήσεις τη ρουτίνα σου ενδιαφέρουσα και παρακινητική.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας