Skip to main content

FITNESS

5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν κάνεις γυμναστική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Η γυμναστική είναι εξαιρετικά ευεργετική για το σώμα και το πνεύμα μας, χρειάζεσαι όμως τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα σε συνθήκες υψηλής ζέστης και υγρασίας



Η άσκηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να είναι μια ευχάριστη και ωφέλιμη συνήθεια για το σώμα και το πνεύμα μας, διατηρώντας μας στην καλύτερη πιθανή φόρμα και ανεβάζοντας τη διάθεσή μας στα ύψη. Απαιτεί όμως και επιπλέον προφυλάξεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της, δίχως τραυματισμούς ή τον κίνδυνο εξάντλησης. Ακολουθούν πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν κάνεις γυμναστική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ενυδάτωση

Η διατήρηση της ενυδάτωσης του οργανισμού είναι κρίσιμη επειδή χάνεις περισσότερα υγρά μέσω της εφίδρωσης στη ζέστη. Πίνε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση και δοκίμασε παράλληλα ροφήματα με ηλεκτρολύτες για μακροχρόνιες προπονήσεις, ώστε να αντικαταστήσεις άμεσα τα χαμένα άλατα και μέταλλα.

Θερμική εξάντληση και θερμοπληξία

Ενημερώσου για τις ενδείξεις της θερμικής εξάντλησης (υπερβολική εφίδρωση, αδυναμία, ζάλη) και της θερμοπληξίας (υψηλή θερμοκρασία σώματος, σύγχυση, λιποθυμία). Κάνε γυμναστική κατά τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας (νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα), φόρεσε ελαφριά ρούχα που αναπνέουν και κάνε συχνά διαλείμματα στη σκιά ή σε ένα δροσερό μέρος.

Προστασία από τον ήλιο

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Χρησιμοποίησε αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30, φόρα καπέλο και γυαλιά ηλίου και επένδυσε σε ελαφριά ρούχα που προστατεύουν από την UV ακτινοβολία.

Προσαρμογή

Το σώμα σου χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στην άσκηση σε θερμότερες συνθήκες. Αύξησε σταδιακά τη διάρκεια και την ένταση των προπονήσεών σου σε διάστημα μιας έως δύο εβδομάδων, επιτρέποντας στο σώμα σου να προσαρμοστεί στη ζέστη.

Ποιότητα του αέρα

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να αυξήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα επίπεδα γύρης στην ατμόσφαιρα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την αναπνευστική λειτουργία. Έλεγξε τον δείκτη ποιότητας του αέρα (AQI) πριν βγεις έξω και απόφυγε την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους όταν η ποιότητα του αέρα είναι κακή. Καλό θα είναι να κάνεις προπονήσεις σε εσωτερικό χώρο εκείνες τις ημέρες.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 είδη άσκησης για να κάψεις πολλές θερμίδες στις καλοκαιρινές διακοπές

Πώς θα διατηρηθείς σε φόρμα όσο απολαμβάνεις τις διακοπές σου

FITNESS

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις αν γυμνάζεσαι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Για να προστατεύεις σωστά την υγεία σου κάτω από τον καυτό ήλιο

FITNESS

5 λόγοι για να δοκιμάσεις τα aqua aerobics αυτό το καλοκαίρι

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά είδη γυμναστικής, που συνδυάζουν την αερόβια άσκηση και το υγρό στοιχείο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral