Skip to main content

FOOD

Αποχαιρέτα το «σωσίβιο» που χάνεις: ΑΥΤΕΣ οι 4 τροφές θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά

Σαν έτοιμη από καιρό, σα θαρραλέα…


Φύλλις Νικολάου

Εντάξει, στις διακοπές όλοι τρώμε κάτι παραπάνω. Το παγωτό, απομεινάρι των παιδικών μας χρόνων κι ανταγωνισμών, οι τηγανιτές πατάτες, για τις οποίες μας ανοίγει η όρεξη κάθε φορά που τις βλέπουμε δίπλα στα αχνιστά καλαμαράκια, ακόμα και εκείνη η τελευταία... τεκίλα στην οποία δεν βρήκες κανέναν καλό και ικανό λόγο να αντισταθείς, ενδεχομένως να έχουν αφήσει τα σημάδια τους πάνω σου. Για να βάλεις τέλος στην εποχή που φούσκωσες -κι όχι από περηφάνια- σου παρουσιάζουμε 4 τροφές που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το καλοκαιρινό  σωσίβιο!

1. Πράσινο τσάι: Ένα πράσινο τσάι την ημέρα, την κοιλιά την κάνει πέρα!  Εντάξει, όχι μόνο ένα. Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που καταναλώνουν 3-5 φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά, εμφανίζουν μεγαλύτερες απώλειες... σε κιλά και πόντους, σε σχέση με εκείνα που βάζουν το τσάι στην άκρη. Υπεύθυνες για αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι οι κατεχίνες, που εμποδίζουν την αποθήκευση του λίπους από τον οργανισμό.

2. Τρόφιμα ολικής άλεσης: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Nutrition, τα άτομα που, στη δίαιτα, καταναλώνουν έως και 5 μερίδες προϊόντων ολικής άλεσης ημερησίως, χάνουν τη διπλάσια ποσότητα λίπους από την περιοχή της κοιλιάς, σε σύγκριση με εκείνα που προτιμούν το λευκό ψωμί και τα κλασικά δημητριακά. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτοί η διαφορά... πόντων οφείλεται στη μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών που περιέχουν τα προϊόντα ολικής άλεσης.

3. Μύρτιλλα: Οι ειδικοί διατείνονται ότι η ανθοκυανίνη, η ουσία που τους δίνει το χαρακτηριστικό μοβ χρώμα τους, ενδέχεται να ενεργοποιεί τα γονίδια που καίνε λίπος.

4. Αποξηραμένα φρούτα: Πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ψυχολογίας, Υγείας και Κοινωνίας του Πανεπιστημίου του Liverpool κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αρκεί 1 κ.σ. αποξηραμένων φρούτων την ημέρα για να ρίξεις την κοιλίτσα. Κι αυτό γιατί, παρά την υψηλότερη περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη σε σύγκριση με τα φρέσκα, τα ξερά φρούτα κόβουν την όρεξη μιας κι ενισχύουν την αίσθηση κορεσμού.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.