Αφροδισιακά: Κάνουν αυτό που υπόσχονται;

Σου δίνουμε (επιτέλους) την απάντηση! 

Μαρία Μυλωνά

Μια ικανοποιητική ερωτική ζωή είναι κάτι που γυναίκες και άντρες επιθυμούμε. Και κάποιες φορές στρεφόμαστε σε αφροδισιακά μέσα στη διατροφή μας για να ενισχυθεί η ερωτική επιθυμία. Και παρότι ο λόγος που έχουν κάποιες φορές αποτέλεσμα αυτές οι τροφές μπορεί να είναι αποτέλεσμα placebo, οι επιστήμονες ανέλυσαν κάποια αφροδισιακά και τις ιδιότητές τους.

1. Η σοκολάτα

Πιάνει; Όχι, αλλά η κατανάλωσή της σε λογικές ποσότητες δεν κάνει κακό. Από επιστημονικής άποψης όμως η σοκολάτα δεν έχει αποδεδειγμένες αφροδισιακές ιδιότητες. Επιστήμονες έχουν ωστόσο υποστηρίξει πως το συγκεκριμένο τρόφιμο περιέχει ουσίες που μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, χωρίς όμως να έχει κάποια σωματική επίδραση στη libido. Η καλύτερη διάθεση όμως μπορεί να την επηρεάζει θετικά!

2. Το ginkgo biloba

Είναι αποτελεσματικό; Ίσως. Αυτό το ιερό φυτό της Κίνας και της Ιαπωνίας ανήκει στις πιο αρχαίες οικογένειες δέντρων του κόσμου και υπάρχει πριν την εμφάνιση των δεινοσαύρων. Ο ΠΟΥ έχει αναγνωρίσει πολλά οφέλη του εκχυλίσματός του για την υγεία και κάποιοι επιστήμονες έχουν εντοπίσει βελτίωση της σεξουαλικής επίδοσης σε ανθρώπους που το παίρνουν. Μια μελέτη που έγινε σχετικά, φάνηκε πολλά υποσχόμενη, ωστόσο δε διενεργήθηκε με καθαρά επιστημονικά κριτήρια και έτσι δεν μπορεί να ληφθεί επίσημα υπόψη.

3. Τα μύδια

Είναι τα μύδια αφροδισιακά; Όχι. Πλούσια σε ψευδάργυρο, σε αμινοξέα και σεροτονίνη, τα μύδια θεωρούνται εδώ και αιώνες ως η κορυφαία αφροδισιακή τροφή. Χωρίς όμως έρευνα που να αποδεικνύει την επίδρασή τους στην ερωτική διάθεση και επίδοση, δεν μπορεί αυτό να σταθεί επιστημονικά. Αν όμως τα μύδια λειτουργούν ως αφροδισιακά για εσάς, τότε γιατί όχι;

4. Το ginseng

Πιάνει; Ίσως. Τα επιστημονικά δεδομένα είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, υπάρχουν όμως ενδείξεις πως αυτό το φυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους άντρες σε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας. Το κορεάτικο ginseng, μία ποικιλία, δείχνει ότι θα μπορούσε να ενισχύσει τη libido σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Οι ακριβείς δόσεις που θα ωφελούσαν σε αυτή την κατεύθυνση δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί και οι ερευνητές εφιστούν την προσοχή στην κατανάλωσή του από ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο που σχετίζεται με ορμόνες επειδή θα μπορούσε να αυξήσει τα οιστρογόνα.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares