Δίαιτα και γλυκά. Είσαι... γλυκατζού, αλλά κάνεις δίαιτα; Κι όμως, συνδυάζονται

Ναι, ναι, σε καταλαβαίνουμε: Το Νο1 πρόβλημα όταν ξεκινάς δίαιτα είναι πώς θα κόψεις τα γλυκά (που τόσο λατρεύεις).

Μαρία Μυλωνά

Ναι, ναι, σε καταλαβαίνουμε: Το Νο1 πρόβλημα όταν ξεκινάς δίαιτα είναι πώς θα κόψεις τα γλυκά (που τόσο λατρεύεις). Σου έχουμε νέα! Δεν χρειάζεται να τα κόψεις. Αυτό που οφείλεις να κάνεις για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές τις αγαπημένες σου λιχουδιές, είναι να κάνεις έξυπνες αλλαγές και έξυπνες επιλογές.

Θέλεις να σου δώσουμε 3 παραδείγματα; Ιδού: 

1. Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις γλυκό; Κάνε μία εύκολη και έξυπνη αλλαγή στα υλικά που χρησιμοποιείς: Αντικατέστησε το ζωικό λίπος με μαλακές μαργαρίνες φυτικής προέλευσης. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ενώ έτσι θα γλιτώσεις και από τα "κακά" κορεσμένα λιπαρά. 

2. Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις κέικ δοκίμασε να αντικαταστήσεις το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης. Εκτός από (εξίσου) νόστιμο, θα σου εξασφαλίσει αρκετές ποσότητες βιταμινών (Β και Ε), μετάλλων και ιχνοστοιχείων (σίδηρο, φωσφόρο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο) και φυτικών ινών, ενώ θα σε χορτάσει περισσότερο (κι επομένως θα φας... λιγότερο). 

3. Πες όχι στη λευκή ζάχαρη και αντικατέστησέ την με στέβια, ώστε να μειώσεις τις θερμίδες (χωρίς να χάσεις γεύση). Η συγκεκριμένη γλυκαντική ύλη έχει φυτική προέλευση, μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαιμικό φορτίο και επομένως μπορεί αφενός να συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του βάρους σου και αφετέρου να καταναλωθεί ακόμα και από άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Δύο σε ένα δηλαδή!  



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares