Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

FOOD

Η δίαιτα της Τζένιφερ Λόπεζ!

Δίαιτα «5:2»... Αυτή είναι η «νέα» μόδα που σαρώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία. 


Μαρία Μυλωνά

Φανατική της «οπαδός» δηλώνει η Τζένιφερ Λόπεζ. Όπως φανερώνει και το «όνομα» της για 5 ημέρες τρώμε ό,τι θέλουμε και για 2 ημέρες καταναλώνουμε 500 θερμίδες για τις γυναίκες και 600 για τους άνδρες.

Το διατροφικό πρόγραμμα βασίζεται σε ευρήματα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους να χάσουν περισσότερο λίπος, να μειώσουν τη χοληστερίνη, να αυξήσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, όσα δηλαδή αποτελούν κίνδυνο για καρδιακή νόσο και διαβήτη.

Επίσης, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, το θετικό είναι ότι, όσοι την ακολουθούν, δεν αισθάνονται περιορισμένοι, με αποτέλεσμα να είναι πιο ελκυστική.

Πώς λειτουργεί;

Επί πέντε ημέρες κάθε εβδομάδα, τρέφεσαι κανονικά και χωρίς ακρότητες. Έπειτα, για 2 ημέρες, η διατροφή σου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 500-600 θερμίδες καθημερινά. Το πώς θα καταναλώσεις τις θερμίδες αυτές, το αποφασίζεις εσύ. Μπορείς να μοιράσεις 300 θερμίδες σε 2 γεύματα ή από 200 σε 3 γεύματα μέσα στην ημέρα.

Η δίαιτα υπόσχεται πως με τον τρόπο αυτό ο μεταβολισμός σου θα κάνει reset και θα πάρει το μήνυμα να δουλέψει με τις μηχανές στο φουλ.

Ταυτόχρονα, η χαμηλή θερμιδική κατανάλωση των δύο αυτών ημερών, θα σε κάνει υπό κανονικές συνθήκες να μειώσεις και τις θερμίδες που καταναλώνεις τις υπόλοιπες 5 ημέρες.

Οι εμπνευστές της δίαιτας 5:2 υποστηρίζουν πως, εξαιτίας της ορμόνης (IGF-1) που εκκρίνεται χάρη στη θερμιδική διαφοροποίηση μέσα στις 5:2 ημέρες, προλαμβάνονται ασθένειες όπως ο καρκίνος, το Alzheimer ή ο διαβήτης. Η δίαιτα υπόσχεται άμεση απώλεια κιλών αλλά και ενίσχυση της υγεία του οργανισμού.

Τα θετικά!

- Η αίσθηση ελευθερίας μπορεί να μας κάνει πιο πιστούς στο πρόγραμμα.

- Στην εναλλακτική διατροφή ενεργοποιείται και η ορμόνη IGF-1, η οποία μπορεί να προλάβει την εμφάνιση καρκινογόνων κυττάρων αλλά βοηθά και στην αποφυγή νοσημάτων της καρδιάς.

- Συνδέεται με την αποφυγή εμφάνισης διαβήτη και Αλτσχάιμερ.

Ωστόσο τα αποτελέσματα της δίαιτας φαίνεται πως διαφέρουν κατά περίπτωση, καθώς υπάρχουν άτομα που δοκίμασαν τη δίαιτα και έχασαν 3 κιλά σε μια εβδομάδα κι άλλοι που εκμεταλλεύθηκαν την ελευθερία των 5 ημερών και δεν έχασαν ούτε γραμμάριο.

Πηγή: http://familylife.gr/

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;