Skip to main content

FOOD

Να φας ή να μη φας στο πάρτι; Σου λύνουμε την απορία

Μεγάλα (διατροφικά) διλήμματα ΤΕΛΟΣ!


Φύλλις Νικολάου

Η σκηνή σου είναι γνώριμη: βρίσκεσαι στο πάρτι της κολλητής σου, βουτώντας  αμέριμνη τα στικ καρότου στη σος γιαουρτιού, όταν ξαφνικά, κοιτάς προς τον μπουφέ και αντικρίζεις -πλούσια σε θερμίδες- ορεκτικά που σε καλούν να τα απολαύσεις. Κάπου εκεί, αρχίζουν τα μεγάλα διατροφικά διλήμματα που στόχο έχουν να προστατέψουν την γραμμή σου από τις... λάθος επιλογές και την συνείδησή σου από τις (αυριανές) τύψεις. Αν θες να ακονίσεις το αισθητήριο σου, κάνε το quiz που ακολουθεί και μάθε ποιες είναι οι σωστές επιλογές ανά περίσταση. 

Φτερούγες κοτόπουλου ή λουκανοπιτάκια;
Κι όμως, οι φτερούγες είναι φίλες σου! Τα λουκανοπιτάκια, άλλωστε, έχουν περισσότερο κορεσμένο λίπος—40% σε αντίθεση με το 26% που θα πάρεις από τις εξίσου νόστιμες φτερούγες. 

Τηγανιτά μύδια ή γαρίδες κοκτέιλ;
Μπορεί τα μύδια να φαίνονται σούπερ λαχταριστά αλλά δεν παύουν να είναι τηγανιτά. Αρνήσου τα, λοιπόν, για τις εξίσου νόστιμες και απολαυστικές γαρίδες που θα σου δώσουν μόνο 5 θερμίδες ανά κομμάτι (ναι, καλά διάβασες!). Και μην ξεχνάς: η βουτιά στην απολαυστική σος θέλει...μέτρο! 

Τζιν τόνικ ή ζεστό κρασί;
Μπορεί το τζιν τόνικ να είναι πιο ελαφρύ για τη γραμμή σου σε σχέση με άλλα ποτά, το ζεστο κρασί όμως θα σου δώσει λιγότερες θερμίδες.

Mozzarella sticks ή κράκερ με τυρί;
Κι εμείς τα λατρεύουμε, αλλά είναι καλύτερο να προσπαράσεις τα mozzarella sticks και να κατευθυνθείς προς τα κράκερ. Για ποιο λόγο; Ένα κράκερ «παρέα» με 14 g τυρί διαθέτουν περίπου τις μισές θερμίδες και λιγότερα λιπερά από τα τηγανιτά mozzarella sticks. 

Ελιές ή μάντολες;
Και τα δύο περιέχουν καλά λιπαρά, αλλά οι ελιές είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, έξι μεγάλες ελιές θα σου δώσουν μόνο 30 θερμίδες, ενώ μια χούφτα μάντολες θα σου δώσει περίπου 170 θερμίδες.

Μεξικάνικο ντιπ ή ντιπ με σπανάκι;
Αν επιλέξεις την πικάντικη γεύση θα βγεις κερδισμένη, αφού στο ντιπ από σπανάκι το μόνο ωφέλιμο συστατικό είναι το πράσινο λαχανικό. Το μεξικάνικο ντιπ περιέχει όμως θρεπτικό αβοκάντο και κόκκινη σάλτσα.

Ψητά γεμιστά μανιτάρια με λουκάνικο ή αβγά γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα;
Τα γεμιστά μανιτάρια δεν είναι μόνο γεμάτα βιταμίνη D και κάλιο, αλλά θα σε χορτάσουν πιο γρήγορα και θα σε "κρατήσουν" γεμάτη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα εξίσου νόστιμα αλλά πιο «βαριά» για τη γραμμή σου γεμιστά αβγά.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.