Skip to main content

FOOD

Αυτά τα 3 ροφήματα θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά ΠΡΙΝ τις γιορτές

Αποτοξίνωση ΤΩΡΑ!


Φύλλις Νικολάου

Με τα Χριστούγεννα σε απόσταση αναπνοής πια, είναι πολύ πιθανόν ήδη να ονειρεύεσαι τις εορταστικές κραιπάλες που έρχονται. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην λαχταριστή γαλοπούλα και τις αμαρτωλές πατάτες που την συνοδεύουν ούτε στα μελομακάρονα-πειρασμό αλλά και τα πολλά, άπειρα ποτά που πάνε χέρι-χέρι με την εορταστική διάθεσή των ημερών (δεν τα αποκαλούμε «alcoholidays» άνευ λόγου!). Για να σε βοηθήσουμε να είσαι... μάχιμη εκείνες  τις (καθόλου δύσκολες) ημέρες του μήνα, σου παρουσιάζουμε 3 μαγικά ροφήματα που θα σε αποτοξινώσουν και θα σε βοηθήσουν  να χάσεις κιλά πριν φτάσει η ώρα που θα ανοίξεις την πόρτα σου για να σου πουν τα κάλαντα!

1. Κιτρίνισε από το καλό σου: Το ακούς και το ξανακούς και αναρωτιέσαι αν είναι μύθος. Ωστόσο είναι γεγονός: ένα φλιτζάνι ζεστο νερό με λεμόνι την ημέρα... τα κιλά τα κάνει πέρα! Κι αυτό γιατί, αυτό το ρόφημα ενισχύει τις καύσεις του μεταβολισμού, απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και συμβάλλει στην βελτίωση της διαδικασίας της πέψης. Για να επωφεληθείς στο έπακρο από τις μαγικές ιδιότητές του, προτίμησε να το απολαύσεις το πρωί.

2. Χτύπησε πράσινο: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κατεχίνες, το πράσινο τσάι δεν θωρακίζει μόνο τη συνολική υγεία σου, απομακρύνοντας τις τοξίνες από τον οργανισμό, αλλά αυξάνει τις μεταβολικές καύσεις. Αν, μάλιστα, θέλεις να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά σε χρόνο-αστραπή, δεν έχεις παρά να το προτιμήσεις. Γιατί; Έρευνα του Πανεπιστήμιο Tufts απέδειξε ότι ότι η επιγαλλοκατεχίνη  που περιέχεται σε αυτό, επιταχύνει την απώλεια βάρους από την περιοχή της κοιλιάς έως και 77%. Για ακόμα πιο σίγουρα αποτελέσματα, συνδύασέ το με τον επίσης αντιοξειδωτικό χυμό ροδιού!

3. Το smoothie, το σωστό: Κάτι ξέρουν στο Χόλιγουντ που έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για αποτοξίνωση στα... smoothie. Όχι όποιαδήποτε smoothie προφανώς αλλά σε εκείνα που περιέχουν πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. λαχανίδες, σπανάκι, νεροκάρδαμο, λάχανο). Τα τελευταία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Βάλε σε ένα μπλέντερ 1 φλ. σπανάκι, 1/2 φλ. νεροκάρδαμο, ½ λεμόνι (χωρίς τη φλούδα), 2 μήλα, 1 ρίζα σελέρι, 1 κ.γ. τζίντζερ και απόλαυσέ το καθημερινά.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός