Skip to main content

FOOD

Για να μην πεις το ψωμί... ψωμάκι!

Είσαι σε δίαιτα; Διάβασε 6 τρόπους για να μην το στερηθείς!


Μαρία Μυλωνά

Εάν και εσείς βρίσκετε ακαταμάχητη τη θέα και τη μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού ή ακόμα αγαπημένο συνοδευτικό των γευμάτων σας συνηθίζει να είναι μία, δύο ή και περισσότερες φέτες, τότε μάλλον ανήκετε στους «λάτρεις του ψωμιού»! Για τους οπαδούς του τροφίμου, η δίαιτα συνήθως ηχεί σαν εφιάλτης, καθώς έχει συνδεθεί άμεσα με την μείωσή του στο ελάχιστο, ή ακόμη και στον αποκλεισμό του. Τελικά, γίνεται να χάνουμε βάρος και ταυτόχρονα να περιλαμβάνουμε το ψωμί στο διαιτολόγιό μας; 

Εάν λοιπόν αναρωτιέστε αν χρειάζεται να αποκλείσετε το ψωμί από τη διατροφή σας, η απάντηση είναι όχι. Πρέπει, όμως, να το περιορίσετε εάν η ποσότητα που καταναλώνατε μέχρι τώρα ήταν μεγάλη και είχατε το συνήθειο να το προσθέτετε στο πιάτο σας ανεξαρτήτως γεύματος, στιγμής και διάθεσης. Το «πόσο» είναι το «πολύ» διαφέρει για τον καθένα, ανάλογα με τις ημερήσιες ανάγκες του σε θερμίδες.

Μερικά πρακτικά tips τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την ποσότητα είναι τα εξής:

1. Να αποφεύγετε την κατανάλωση ψωμιού, με γεύματα τα οποία διαθέτουν κάποια άλλη πηγή αμυλούχων υδατανθράκων, όπως το ρύζι, τα μακαρόνια, οι πατάτες, το κριθαράκι, ο πουρές, τα δημητριακά.

2. Να ελέγχετε την ποσότητα! Να θυμάστε ότι μία φέτα ψωμί είναι 30g ή όσο οι διαστάσεις ενός iphone.

3. Περιορίστε το συνήθειο του τσιμπολογήματος από το καρβέλι! Τοποθετήστε δίπλα στο πιάτο σας την ποσότητα που σκοπεύετε να καταναλώσετε εξαρχής. Το υπόλοιπο ας παραμείνει στο ντουλάπι του ψωμιού.

4. Εάν το φρέσκο ψωμάκι παραμένει ακαταμάχητος πειρασμός και το όριο στην κατανάλωση του είναι ανέφικτο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αντισταθείτε: Καταναλώστε ψωμί του τοστ ή αγοράστε ατομικά ψωμάκια (60g όσο 2φέτες) από τον φούρνο ή προτιμήστε τις φρυγανιές.

5. Προσοχή στα παξιμαδάκια! Ένα μέτριο παξιμάδι περιέχει όσες θερμίδες έχει μια φέτα ψωμιού. Μην ξεγελιέστε από το σχετικά μικρό τους μέγεθος.

6. Προτιμήστε το ψωμί ολικής ή σίκαλης ή πολύσπορο. Πραγματικά υπάρχουν πλεονεκτήματα: προσφέρει καλύτερο κορεσμό και πλειάδα βιταμινών.

Εάν, λοιπόν, έχετε αποφασίσει πως θέλετε να χάσετε βάρος, μην σκέφτεστε πως πρέπει να πείτε το ψωμί... ψωμάκι! Αρκεί να περιορίσετε τις υπερβολές στην κατανάλωσή του, να προσέχετε συνολικά τι τρώτε μέσα στην ημέρα και να έχετε στο νου σας πάντα την αίσθηση του μέτρου. 

Διάβασε περισσότερα εδώ http://www.mednutrition.gr/diaita-den-hreiazetai-na-peite-pswmi-pswmaki

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου