Με ΑΥΤΟ το ρόφημα θα κλείσεις μάτι

Μια γουλιά αρκεί για όνειρα γλυκά.

Φύλλις Νικολάου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ενδεχομένως δεν κλείνεις μάτι: το άγχος, τα σκαμπανεβάσματα των ορμονών και το ροχαλητό του καλού σου είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Κι όμως, υπάρχει ένας απόλυτα φυσικός και σούπερ απολαυστικός τρόπος για να βάλεις τέλος στο μάτι-γαρίδα και να καλωσορίζεις τα «Ζζζζζ....» στη ζωή σου και δεν είναι το ζεστό γάλα.

Μπορεί η μαμά σου να σου έλεγε να πιεις ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν από τον ύπνο για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς ήσυχα, αλλά εδώ έκανε λάθος. Και υπάρχουν κι επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν την αστοχία της. Η τελευταία εξέλιξη στο κεφάλαιο «ύπνος» αφορά στο χυμό βύσσινο, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς, θα σου χαρίσει όνειρα γλυκά!

Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο European Journal of Nutrition. Σε αυτήν, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που καταναλώνουν χυμό βύσσινο λίγο πριν κοιμηθούν, τα καταφέρνουν έως και 40 λεπτά νωρίτερα από εκείνα που προτιμούν το ζεστό γάλα ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές πιστεύουν η ρίζα του καλού δεν είναι άλλη από την υψηλή περιεκτικότητα του βύσσινου σε μελατονίνη, η οποία ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι μας. 

Αν, λοιπόν, ο Μορφέας ακούει το κάλεσμά σου μόνο όταν (του) μετράς προβατάκια, προτίμησε να απολαύσεις  ένα ποτήρι χυμό βύσσινο το πρωί κι άλλο ένα το βράδυ πριν πέσεις στο κρεβάτι, για να κάνεις ύπνο γλυκό κι ατάραχο!

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares