Skip to main content

FOOD

Ένα μήλο την ημέρα, τα κιλά τα κάνει ΠΕΡΑ

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί.


Φύλλις Νικολάου

Αν έχεις περάσει ώρες κρατώντας μούτρα ή μελαγχολώντας πάνω από τη ζυγαριά σου αποκλείεται να μην έχεις αναρωτηθεί αν υπάρχουν τροφές που... να αδυνατίζουν αντί να χαρίζουν έξτρα πόντους στα ψωμάκια σου. Τα κακά νέα είναι ότι ακόμα κι αν αυτές οι θαυματουργές τροφές υπάρχουν, δεν πρόκειται να σε σώσουν από την ανοδική ένδειξη της ζυγαριάς, αν δεν σταματήσεις τις επιδρομές στις τηγανιτές πατάτες, τα γλυκά και τις λοιπές λιχουδιές. Τα καλά νέα: οι διαιτολόγοι διατείνονται ότι ο μεταβολισμός μπορεί να μην αλλάζει, αλλά μπορείς να τον βοηθήσεις να κάνει περισσότερες καύσεις.

Στο σημείο αυτό μάλιστα υπάρχει μια θεωρία αναφορικά με την αξία της πηκτίνης, η οποία υπάρχει σε αφθονία στα μήλα, και η οποία «παγιδεύει» τα λίπη και βοηθά στο μεταβολισμό της γλυκόζης, σταθεροποιώντας έτσι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. 

Με αυτόν τον τρόπο, η πηκτίνη συμβάλλει στο αδυνάτισμα και λειτουργεί σαν φυσικό κατασταλτικό της όρεξης, ενισχύοντας το αίσθημα του κορεσμού. Για αυτό, λοιπόν, οι ειδικοί προειδοποιούν: αν θες να κερδίσεις τη μάχη με τη ζυγαριά και να κάνεις τη δίαιτα πέρα, φρόντισε να τρως 1-2 μήλα ημερησίως!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά