«Περίοδος» ανακούφισης

Αντιμετώπισε τα πιο συχνά παρατράγουδα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου τρώγοντας έξυπνα!  

Μαρία Μυλωνά

Φούσκωμα, νεύρα, ακμή, γκρίνια. Σου θυμίζουν κάτι; Ίσως τον εαυτό σου, πριν την περίοδο. Συχνά, μάλιστα, τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου -που ταλαιπωρούν 8 στις 10 γυναίκες- είναι τόσο έντονα που επηρεάζουν την καθημερινότητά σου. Κι όμως, υπάρχει λύση: κάποιες βιταμίνες και μέταλλα μπορούν να απαλύνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της περιόδου.

Ασβέστιο: Η κατανάλωση 1200 mg ημερησίως είτε μέσω των τροφών είτε από κάποιο συμπλήρωμα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα. Αύξησε τα γαλακτοκομικά, τα πράσινα λαχανικά και τα αμύγδαλα.

Μαγνήσιο: Η λήψη 200 mg την ημέρα μπορεί να μειώσει την κατακράτηση υγρών, την ευαισθησία στο στήθος και το φούσκωμα. Καλές πηγές μαγνησίου είναι οι ξηροί καρποί, το σπανάκι, τα δημητριακά και οι νιφάδες βρώμης.

Βιταμίνη Β 6: 50 έως 100 mg καθημερινά αρκούν. Για να τα λάβεις, φρόντισε να καταναλώνεις πατάτες, μπανάνες, κοτόπουλο, ρεβίθια και χοιρινό.

Βιταμίνη Ε: Η λήψη 400 IU βιταμίνης Ε κάθε μέρα συμβάλλει στη μείωση της παραγωγής προσταγλανδίνης, μιας ορμόνης που προκαλεί κράμπες και ευαισθησία στο στήθος. Ένταξε στη διατροφή σου καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, φιστίκια, ηλιόσπορους και φουντούκια.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares