Skip to main content

FOOD

5 τροφές που θα σου χαρίσουν ΠΟΛΛΑ χαμόγελα

Η ευτυχία περνάει (και) απ' το στομάχι.


Φύλλις Νικολάου

Αν διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του άρθρου,  σου ήρθαν ενστικτωδώς στο μυαλό τα γλυκά, τα κέικ και τα μπισκότα, ξανασκέψου το! Σύμφωνα με τους ειδικούς,  η κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων υψηλής επεξεργασίας παρέχει μεν άμεσα ενέργεια, την οποία όμως σύντομα διαδέχεται ένα αίσθημα δυσφορίας και κόπωσης. Ποιες είναι οι τροφές που συνδυάζουν υψηλή ενεργειακή αξία και καλή διάθεση με διάρκεια και θα σε κάνουν να χαμογελάς... διαρκώς; Διάβασε παρακάτω!

Πλιγούρι: Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχει ενισχύουν την παραγωγή σεροτονίνης από τον οργανισμό, ενώ έχουν υψηλή ενεργειακή αξία μακράς διαρκείας. Την ίδια δράση έχουν και το ψωμί ολικής άλεσης, τα ζυμαρικά και το καστανό ρύζι.

Γαλοπούλα: Περιέχει υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης, ενός αμονιξέος απαραίτητου για την παραγωγή σεροτονίνης. Το ίδιο ισχύει και για τα αβγά, το κοτόπουλο, το μοσχάρι, τους σησαμόσπορους και το πασατέμπο. 

Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, η έλλειψη του οποίου συνδέεται με την κατάθλιψη. Φυλλικό οξύ βρίσκεται και στις φακές, τα μαύρα φασόλια, τα σπαράγγια και τα σέσκουλα. 

Σολομός: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 έχουν περισσότερη φαιά ουσία στην περιοχή του εγκεφάλου, που συνδέεται με τον έλεγχο των συναισθημάτων. Άλλες πηγές Ω-3 είναι οι σαρδέλες, το σκουμπρί, τα αβγά και ο λιναρόσπορος. 

Φράουλες: Περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών με ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου. Θα τα βρεις και στα μύρτιλλα, τα κράνα και τα δαμάσκηνα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!