Ο απίστευτος παράγοντας που σε βοηθάει να χάσεις κιλά

Δε μιλάμε για ζυγαριές, ούτε για διατροφικό πλάνο. Στις σχέσεις σου εστίασε!

Μαριέτα Χριστοπούλου

Yπάρχει μια έρευνα, που αναδεικνύει πόσο σημαντικές είναι οι παρέες και στην προσπάθεια σου να χάσεις κιλά! Ναι, πολύ καλά διαβάζεις. Ίσως το μυστικό για να πέσει επιτέλους ο αριθμός στη ζυγαριά, δεν βρίσκεται στο πιάτο αλλά στους φίλους σου.

Συγκεκριμένα, αν κάνεις παρέα με άτομα που έχουν το ίδιο βάρος με σένα, τότε είναι πιο δύσκολο να χάσεις κιλά από ό,τι αν συναναστρέφεσαι άτομα που είναι πιο αδύνατα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ειδικοί μετά από τη μελέτη απαντήσεων 9.300 Αμερικανών, ηλικίας 18-65 ετών.  Όπως διαπιστώθηκε, οι υπέρβαροι συμμετέχοντες που ήθελαν να χάσουν βάρος, είχαν μικρότερες πιθανότητες να επιτύχουν τον στόχο τους αν έκαναν παρέα με άλλους υπέρβαρους ανθρώπους. Όσοι είχαν και πιο αδύνατους φίλους, αύξαναν τις πιθανότητες να αδυνατίσουν. 

Οι ερευνητές απλά μοιράζονται τα συμπεράσματα και δε συστήνουν όσους θέλουν να αδυνατίσουν να απορρίψουν τους παχύσαρκους φίλους. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθούν οι λόγοι που κάτι τέτοιο προκύπτει. Εσύ πάντως, αντί να απομακρυνθείς από κόσμο, αν όντως θέλεις να αδυνατίσεις, προσπάθησε να κάνεις παρέα και με πιο αδύνατα άτομα. Ακούγεται πολύ πιο εύκολο από εξανλητικές δίαιτες.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares