Skip to main content

FOOD

Τι να βάλεις στη σαλάτα για να σου ανεβεί η λίμπιντο

Η όρεξη για σεξ ξεκινάει από το πιάτο.



Αν θέλετε να τονώσετε την ερωτική σας ζωή, οι σωστές διατροφικές επιλογές μπορεί να σας βοηθήσουν. “Έρευνες μας δίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για το πώς κάποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στις τροφές μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική λειτουργία και την ερωτική εμπειρία του ζευγαριού” επισημαίνει η Jennifer R. Berman, MD, διευθύντρια του κέντρου Berman Women’s Wellness Center στην Καλιφόρνια.

Οι τροφές που υπόσχονται καλύτερο σεξ:


Ρόκα
Η πικάντικη ρόκα είναι γνωστή από τον πρώτο αιώνα μ.Χ. για τη συμβολή της στην ερωτική διάθεση. Σήμερα, ερευνητές αποκαλύπτουν πως τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αφθονία σε αυτό το σαλατικό είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική υγεία ενώ, επιπλέον, εμποδίζουν την απορρόφηση ορισμένων περιβαλλοντικών ρύπων που πιστεύεται πως επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική διάθεση.


Αβοκάντο
Οι Αζτέκοι αναφέρονταν στα αβοκάντο ως όρχεις, εξαιτίας του σχήματός τους, και τα θεωρούσαν αφροδισιακές τροφές. Σήμερα τα πειστήρια είναι πιο επιστημονικά: Η μεγάλη περιεκτικότητα των αβοκάντο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα σημαίνει πως είναι μια καλή τροφή για την καρδιά και τις αρτηρίες. Και οτιδήποτε κρατά υγιή την καρδιά και ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα αυξάνει την ερωτική διάθεση και την επίδοση στο κρεβάτι.

Αμύγδαλα 
Τα αμύγδαλα έχουν τη φήμη ότι αυξάνουν το πάθος, έχουν διεγερτική δράση και συμβάλουν στη γονιμότητα. Όπως και τα σπαράγγια, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε αρκετά ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία, όπως ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Ο ψευδάργυρος ιδιαίτερα ενισχύει τη libido και την ερωτική επιθυμία, επισημαίνει η ειδικός.


Πηγή: iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.