Μαύρο, πράσινο ή κόκκινο τσάι; Πώς θα διαλέξεις το κατάλληλο τσάι για εσένα!

Μαύρο τσάι για να γεμίσεις ενέργεια, πράσινο τσάι για να βάλεις φωτιά στο μεταβολισμό σου...

Φύλλις Νικολάου

Τα στοιχεία τα ξέρουμε: το τσάι μας κάνει καλό. Έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να μας προστατέψει από πολλές παθήσεις: από καρκίνο μέχρι παχυσαρκία. Πού οφείλει τη μοναδική και πέρα για πέρα ωφέλιμη δράση του;  Στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Εσύ δεν έχεις παρά να τις αδράξεις, επιλέγοντας το κατάλληλο τσάι για τις ανάγκες σου:

* Μαύρο τσάι για να γεμίσεις ενέργεια. Για την παραγωγή του τα φύλλα περνάνε από διαδικασία οξείδωσης που αλλάζει το χρώμα και τη γεύση. Περιέχει περισσότερη καφεΐνη από τις άλλες ποικιλίες τσαγιού και γι’ αυτό είναι η καλύτερη επιλογή για μεγαλύτερη ετοιμότητα και ενέργεια και το κάνει το ιδανικό υποκατάστατο του καφέ.

* Πράσινο τσάι για να βάλεις φωτιά στο μεταβολισμό σου.Τα φύλλα του μπαίνουν στον ατμό μετά στρίβονται και αποξηραίνονται με μια διαδικασία που συντηρεί τις αντιοξειδωτικές ουσίες τους. Αυτό το τσάι είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για άτομα που θέλουν να αδυνατίσουν, καθώς περιέχει κατεχίνες, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που φαίνεται ότι αυξάνουν τον μεταβολισμό. Έρευνες έχουν δείξει που άτομα που καταναλώνουν πράσινο τσάι έχουν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και περιφέρεια μέσης από άτομα που δεν πίνουν το πράσινο τσάι.

* Κόκκινο τσάι για να χαλαρώσεις. Δεν λαμβάνεται από το ίδιο φυτό από όπου προέρχεται το πράσινο και μαύρο τσάι και έτσι τυπικά δεν θεωρείται τσάι, αλλά ρόφημα βοτάνων. Αυτό το τσάι είναι ιδανικό όταν θες να ηρεμήσεις αφού δεν περιέχει καφεΐνη και μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή τις βραδινές ώρες. Έρευνες δείχνουν ότι περιέχει και αντιοξειδωτικές ουσίες όχι όμως στη ποσότητα που έχει το πράσινο τσάι. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares