Ακτινίδιο, το παρεξηγημένο

9 λόγοι που αξίζει να το βάλεις στο καλάθι σου! 

Μαρία Μυλωνά

Εντάξει, μπορεί από εμφάνιση (και από γεύση) να μην είναι και το... καλύτερό σου, αλλά η υψηλή θρεπτική αξία του ακτινίδιου αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο για να το εντάξεις στο φθινοπωρινό σου μενού.  

1. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Μάλιστα, έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα βιταμίνης C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο και σχεδόν διπλάσια από το πορτοκάλι. Ενδεικτικά, ένα μεγάλο ακτινίδιο καλύπτει σχεδόν πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C.

2. Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. 

3. Έχει πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και πολλών μορφών καρκίνου. 

4. Είναι "φτωχό" σε θερμίδες! Ένα μέτριο ακτινίδιο παρέχει περίπου 57 θερμίδες,

5. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να το καταναλώσεις ακόμα κι αν πάσχεις από διαβήτη ή εμφανίζεις διαταραγμένα επίπεδα γλυκόζης.

6. Η βιταμίνη Α, στην οποία είναι πλούσιο, αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τη φυσιολογική λειτουργία των ματιών και την προστασία τους από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.

7. Είναι καλή πηγή καλίου, που συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

8. Η βιταμίνη Κ που περιέχει αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τη διαδικασία πήξης του αίματος.

9. Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, υπάρχουν ενδείξεις ότι το ακτινίδιο πιθανόν να παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητεςAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares