Skip to main content

FOOD

Να γιατί το κρασί σου προκαλεί πονοκέφαλο

Πίνεις ένα ποτηράκι κρασί και κάνεις κεφάλι! Δεν είσαι η μόνη και η επιστήμη σου έχει εξηγήσεις.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Υπάρχουν πολλοί (άτυχοι) άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη, που όσο και να τους αρέσει το κρασί, δε μπορούν να το απολαύσουν γιατί πολύ απλά μόλις το καταναλώσουν το κεφάλι τους αρχίζει να γίνεται καζάνι. Αν είσαι από αυτούς, συμπάσχω να ξέρεις. Κάθε φορά που λέω ότι μου συμβαίνει αυτό, το τραπέζι μου με κοιτάει περίεργα. Αλλά, λέω αλήθεια και η επιστήμη έρχεται όχι απλά να επιβεβαιώσει το φαινόμενο αλλά να δώσει και μια κάποια εξήγηση. 

Τα νέα έρχονται από το University of California San Diego School of Medicine. Οι επιστήμονες εκεί, μελέτησαν δύο γκρουπ ανθρώπων. Το ένα αποτελούταν από τυχερούς που δεν είχαν θέματα με την κατανάλωση κρασιού και το άλλο με τους πιο άτυχους, που όταν πίνουν πονάει το κεφάλι τους. Αυτό που βρήκαν, είναι ότι οι δεύτεροι είχαν υψηλότερα ποσοστά βακτηρίων που διασπούν τα νιτρικά άλατα σε νιτρώδη.

Με λίγα λόγια, είναι οργανικό! Τα βακτήρια κάνουν την... κακή δουλειά. Βέβαια, οι επιστήμονες λένε ότι δεν είναι σαφές αν ο πονοκέφαλος τα δημιουργεί ή εάν αυτά δημιουργούν τον πονοκέφαλο. Θα γίνουν και άλλες μελέτες. Εμείς μέχρι τότε ας το ρίξουμε σε άλλο ποτό και ας ελπίσουμε ότι η επιστήμη δουλεύει για μας. 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα