Skip to main content

FOOD

3 πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τον χυμό ροδιού

Είναι θρεπτικός, αντιοξειδωτικός, ωφέλιμος για την καρδιά... αλλά σίγουρα αυτές δεν είναι οι μόνες πληροφορίες που πρέπει να έχεις υπόψη σου!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο του πορτοκαλιού, αλλά και ο χυμός ρόδι είναι αρκετά διάσημος και ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι είναι και οφέλιμος. Έχει αντιοξειδωτική δράση, βοηθάει στην καρδιά, έχει πολλές βιταμίνες... Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που είναι λιγότερο γνωστές. Και μιας και τις βρήκαμε, λέμε να τις μοιραστούμε μαζί σου! Να, λοιπόν, 3 πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τον χυμό αυτού του κόκκινου φρούτου.

1. Μπορεί να έχει παρενέργειες σε συνδυασμό με φάρμακα

Αυτός ο θρεπτικός χυμός, μπορεί σε συνδυασμό με φάρμακα για την πίεση και τη χοληστερόλη, να δημιουργήσει προβλήματα. Μίλα με το γιατρό σου αν ακολουθείς κάποια θεραπεία.

2. Βοηθάει στο... σεξ

Έρευνα που είχε γίνει το 2007 και δημοσιεύτηκε στο International Journal of Impotence Research, είχε δείξει ότι ο χυμός ροδιού βελτιώνει τη στύση σε άντρες με στυτική δυσλειτουργία. Άλλη έρευνα, συνέδεε το συγκεκριμενο φρούτο με καλύτερη ποιότητα σπέρματος. Επίσης, το ρόδι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες - και ως γνωστόν, η τεστοστερόνη είναι μια από τις βασικές ορμόνες που παίζουν ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία.

3. Δυναμώνει το μυαλό

Έρευνα που έγινε το 2013 και δημοσιεύτηκε στο Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ροδιού μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη. Ένα ποτήρι τη μέρα και μπορεί να διαπιστώσεις ότι μαθαίνεις πιο εύκολα και η μνήμη σου βελτιώνεται. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα