FOOD
Υπάρχει σοβαρός λόγος να τρως μπριζόλα κάθε μέρα
Μια παλιότερη έρευνα, που αξίζει υπενθύμισης λόγω ημέρας!
Ως γνωστόν, την Τσικνοπέμπτη δε γίνεται να φάμε τίποτα άλλο εκτός από κρέας. Ακόμα κι αν γύρω μας οι περισσότεροι μιλανε για χοληστερίνες, φούσκωμα και… αμαρτία, εμείς ριχνόμαστε στις μπριζόλες και στα κοψίδια για να το πω κομψά. Με τις υπόλοιπες μέρες, όμως, τι πρέπει να γίνει; Κάνει καλό να τρώμε συχνά κρέας;
Ένεκα της ημέρας, έκανα μια διαδικτυακή ανασκαφή και βρήκα μια έρευνα του 2015, η οποία υμνεί την καθημερινή κατανάλωση κρέατος. Ναι, ναι. Ξέρω. Υπάρχουν άλλες 10 που λένε ότι το κρέας δεν είναι καλό, αλλά σήμερα θα εστιάσω σε εκείνη την έρευνα του 2015. Για να απολαύσω τα σουβλάκια μου χωρίς τύψεις.
Τι είχαν συμπεράνει, λοιπόν, τότε οι ειδικοί του University of East Anglia ερευνώντας δεδομένα υγείας 2000 βρετανίδων. Ότι η καθημερινή κατανάλωση 75 περίπου γραμμαρίων μπριζόλας την ημέρα, μπορεί να προστατεύσει από τις καρδιοπάθειες. Όλα αυτά χάρη στα αμινοξέα!
Και τώρα που σου έδωσα τις... ανακουφιστικές πληροφορίες που είχες ανάγκη, να με συγχωρείς. Πάω να φάω τη μπριζόλα μου!