FOOD
Να γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείς πριν κόψεις τη γλουτένη
Το gluten-free έχει γίνει μόδα μεν, αλλά...
Δεν είναι κρυφό: τα τελευταία χρόνια πολύς κόσμος παλεύει να βγάλει τη γλουτένη από τη διατροφή του. Ακόμα κι αν δεν έχει διαπιστώσει ότι έχει δυσανεξία ή κοιλιοκάκη - περιπτώσεις που φυσικά δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια επιλογής.
Για όλους, λοιπόν, αυτούς που λένε όχι στη γλουτένη, ενώ δεν έχουν κάποιο διαπιστωμένο πρόβλημα με την κατανάλωση της, οι επιστήμονες έχουν ένα... φρέσκο μήνυμα. Πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στη συνάντηση του American Heart Association στο Όρεγκον, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση γλουτένης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Οι επικεφαλείς, τονίζουν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να βγουν απόλυτα συμπεράσματα αλλά σημειώνουν παράλληλα ότι όσα προέκυψαν, είναι ένας καλός λόγος για να σκεφτεί διπλά κανείς, πριν αποχωριστεί τη γλουτένη. Συζήτησέ το με τον διατροφολόγο σου, πριν πεις "ναι" σε μια διατροφική μόδα που μπορεί τελικά να μη σε ωφελεί σε κάτι.