FOOD
Ταξιδιώτης στην (ξένη) κουζίνα
Σου αρέσει να εξερευνάς την γαστρονομία άλλων χωρών; Γνώρισε τις καλύτερες και τις χειρότερες διατροφικές επιλογές της κάθε κουζίνας.
Μεξικάνικη κουζίνα
Καλύτερη επιλογή: Fajitas με κοτόπουλο. Το πιο ελαφρύ πιάτο, με μόνο 25% λιπαρά.
Χειρότερη επιλογή: Enchiladas με χοιρινό και τυρί. Βουτηγμένο στο λάδι, πλούσιο σε ζωικά λιπαρά και θερμίδες.
Ιταλική κουζίνα
Καλύτερη επιλογή: Μαρινάρα ή ναπολιτάνα. Η ντομάτα που περιέχει έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνη C.
Χειρότερη επιλογή: Καρμπονάρα. Περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά.
Κινέζικη κουζίνα
Καλύτερη επιλογή: Κοτόπουλο με τζίντζερ. Είναι ελαφρύ πιάτο, ενώ το τζίντζερ κάνει καλό στις αρθρώσεις.
Χειρότερη επιλογή: Χοιρινό Mu Shu. Περιέχει πολλές θερμίδες αλλά και αυξημένη ποσότητα χοληστερόλης.
Ινδική κουζίνα
Καλύτερη επιλογή: Κοτόπουλο Tandoori. Πικάντικο, σχετικά στεγνό και άπαχο, συνοδεύεται με ρύζι.
Χειρότερη επιλογή: Curries με σως από καρύδα. Περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά.