3 μύθοι που όλοι οι διατροφολόγοι θέλουν να σταματήσεις να πιστεύεις

Ξέχνα αυτά που ήξερες!

Κέλλυ Νόβακ

Η παραπληροφόρηση είναι πλέον το πιο εύκολο πράγμα! Το internet είναι κάτι σαν την… Άγρια Δύση όσον αφορά την ενημέρωσή μας, ειδικά στα θέματα της διατροφής. Ο καθένας μπορεί πλέον να εκφράσει την άποψή και την συμβουλή του, όσο σωστή ή λανθασμένη κι αν είναι, όποια και αν είναι η ιδιότητά του. Έτσι, εύκολα προκύπτουν και οι μύθοι πάνω στην διατροφή μας! Αν είσαι όμως πολύ προσεκτική με αυτά που διαβάσεις και αναζητάς έγκυρες πηγές ενημέρωσης, τότε όλα καλά!

Σύμφωνα λοιπόν, με την διαιτολόγο και γιατρό Julie Upton και το βιβλίο της Appetite For Health μπορούμε να… ρίξουμε λίγο φως στο τούνελ και να ανακαλύψουμε την αλήθεια στα θέματα της διατροφής μας.

Παρακάτω λοιπόν, σου αναφέρω 3 μύθους που πρέπει να καταρρίψεις τώρα!

Μύθος #1: Τα αναψυκτικά παχαίνουν

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα αναψυκτικά τελικά δεν παχαίνουν, ακόμη και αν μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε το αντίθετο. Οι έρευνες αυτές αναφέρουν συγκεκριμένα ότι άτομα που έκαναν δίαιτα και έπιναν καθημερινά διαιτητικά αναψυκτικά έχασαν τελικά πάνω από 6 κιλά.

Μύθος #2: Κάποια φαγητά έχουν αρνητικές θερμίδες

Μπορεί να έχεις διαβάσει ότι το σέλερι ή ο ανανάς έχουν αρνητικές θερμίδες. Και ενώ το να ακούμε ότι υπάρχουν τροφές με τις οποίες μπορούμε να χάσουμε βάρος είναι αρκετά ελκυστικό, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά, αυτό που σημαίνει ο όρος «αρνητικές θερμίδες» είναι το γεγονός ότι τροφές σαν αυτές απλά μεταβολίζονται καλύτερα από τον οργανισμό από άλλες ή έχουν πολύ λίγες θερμίδες.

Μύθος #3: Πρέπει να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου με κάνοντας cleansing με χυμούς

Αυτή την συνήθεια είναι περισσότερο διαδεδομένοι από τους celebrities, κάτι που κάνουν λίγες ημέρες πριν μια επίσημη εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Αυτή η αποτοξινωτική δίαιτα αποτελείται αποκλειστικά από φυσικούς και θρεπτικούς χυμούς. Σκοπός της λεγόμενης “juice diet” είναι να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό τους. Παρόλα αυτά, αυτού του τύπου οι «γρήγορες δίαιτες» έχουν τελικά ως αποτέλεσμα να είσαι πεινασμένη και… εκνευρισμένη όλη την ώρα! Προτίμησε μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά και κυρίως ξεκούραση! 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares