FOOD
Ποια δύο απλά συστατικά κάνουν αχτύπητο συνδυασμό;
Και νόστιμα, και φουλ υγιεινά!
Περιμένεις να σου μιλήσω για κάποιο ιδιαίτερο σούπερ φουντ; Ή μήπως για ένα ακριβό πιάτο που σερβίρεται με θέα την καλντέρα;
Χμ, απατάσαι και ετοιμάσου να εκπλαγείς ευχάριστα.
Ο συνδυασμός που ωφελεί την υγεία σου όσο δεν φαντάζεσαι είναι:
Ντομάτα με λάδι!
Αχά, δεν το περίμενες έτσι; Κι όμως, ξέρεις ότι το ελαιόλαδο θεωρείται από μόνο του “υπερτροφή” με υγιεινά λιπαρά που συμβάλλει στην αύξηση της “καλής" χοληστερίνης (HDL) και στην ταυτόχρονη μείωση της “κακής” χοληστερίνης (LDL), η οποία φράσσει τις αρτηρίες, σωστά; (αν δεν το ήξερες, μόλις το πληροφορήθηκες).
Κοίτα τώρα τι γίνεται όταν το ελαιόλαδο πάει και συναντάει την ντομάτα:
Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine, το ελαιόλαδο μπορεί να αυξήσει την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στην ντομάτα.
Προσοχή, δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλα είδη λαδιού, παρά μόνο με το ελαιόλαδο!
Μήπως τώρα βλέπεις την ντοματοσαλατούλα με άλλο μάτι, και δεν την θεωρείς τόσο ταπεινή όσο πριν;