Δίαιτα 5:2 - τι να προσέχεις

Δίαιτα 5:2. Κανένας περιορισμός στις τροφές;

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν ξέρω τι θα έλεγε ο Michael Mosley, ο Βρετανός γιατρός και δημοσιογράφος που διέδωσε τη δίαιτα 5:2, εάν μάθαινε ότι εγώ κάνω εντελώς το ανάποδο. Τη δική μου δίαιτα 2:5. Αλλά εμένα αφήστε με. Ας κάνουμε focus στο τι λένε οι ειδικοί καλύτερα.

- Τι είναι η δίαιτα 5:2; 
Προσέχω 5 το πρωί με 2 το μεσημέρι και μετά τρώω ό,τι θέλω; Χμ, όχι ακριβώς. 
Τρως κανονικά τις πέντε ημέρες της εβδομάδας και τις υπόλοιπες δύο καταναλώνεις μόλις 500-600 θερμίδες ανά ημέρα.

Μάλιστα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί στο τι πρέπει να τρως παρά μόνο για το πότε.

Προσοχή όμως:

1. Επειδή δεν θέλουμε απλά να χάνουμε κιλά αλλά να προσέχουμε και την υγεία μας, καλό είναι ό,τι τρώμε να ανήκει στο πλαίσιο της σωστής διατροφής.

2. Μπορείς να επιλέξεις ποιες θα είναι οι δύο μέρες με τις λιγότερες θερμίδες αλλά πρέπει να υπάρχει μια ενδιάμεση μέρα όπου θα τρως κανονικά. Μην το πάρεις δηλαδή σερί. Σίγουρα θα είναι πολύ εξαντλητικό. 

- Σίγουρα θα χάσω. Τι κερδίζω όμως από αυτή τη δίαιτα; 
Πέρα από την απώλεια κιλών, αυτό το πλάνο δίαιτας είναι πολύ βολικό για τις περισσότερες από εμάς και σίγουρα πολύ ευκολότερο από το να υπολογίζεις σε καθημερινή βάση τις θερμίδες που παίρνεις.

Επιπλέον, οι ειδικοί λένε ότι η δίαιτα της νηστείας, όπως ονομάζεται αλλιώς, έχει θετικά αποτελέσματα στη μείωση των επιπέδων της ινσουλίνης και τη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Και φυσικά, δεν ξεχνάς ότι δεν αρκεί να χάνεις βάρος, οφείλεις να γυμνάζεις και το σώμα σου με οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορείς!
  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares