Skip to main content

FOOD

4 τροφές που πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου


Ποιος ο κίνδυνος αν δεν το κάνεις;



Το χειρότερο είναι να ξεχνάς τρόφιμα στο ψυγείο, να λήγουν και να αναγκάζεσαι να τα πετάς. Μην μου πεις ότι δεν σου έχει συμβεί. 

Pixel
Pixel

Εξίσου όμως επικίνδυνο για την υγεία σου, αλλά και για την τσέπη σου και το περιβάλλον, μπορεί να αποδειχθεί το να βάζεις στο ψυγείο τροφές που πρέπει να μένουν εκτός. 

Και είναι αυτές οι εξής 4:

1. Ντομάτες:

Κλασικά τις βάζεις στο ψυγείο με το που γυρνάς από το σούπερ μάρκετ ή την λαϊκή. Η μάνα σου τις αφήνει πάντα έξω. Μήπως εκείνη ξέρει περισσότερα; Ότι δηλαδή μέσα στο ψυγείο θα χάσουν τη φυσική τους γεύση; Με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχεις βρει ντομάτες με γεύση. 

2. Πατάτες:

Καλά, ποιος τις βάζει ψυγείο; Η πεθερά μου σίγουρα, δεν ξέρω για σένα. Λάθος καθώς η χαμηλή θερμοκρασία αλλάζει τη γεύση τους. Κλεισμένες σε ένα σκοτεινό και ξερό χώρο όπως ένα ντουλάπι θα είναι μια χαρά. 

3. Κρεμμύδια:

Για τα ξερά σου μιλάω που όταν χαλάσουν δεν έχεις χειρότερη μυρωδιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα βάζουμε στο ψυγείο. Τι τα κάνουμε; Τα φυλάμε σε διάτρητη σακούλα για να αναπνέουν, σε θερμοκρασία δωματίου. Και ποτέ δίπλα στις πατάτες, θα τις χαλάσουν πριν της ώρας τους.  

4. Σκόρδο:

Ισχύει το ίδιο ακριβώς με τα κρεμμύδια που λέγαμε παραπάνω. Βάλε το σκόρδο σε ένα πλεκτό σακουλάκι και φύλαξέ το σε θερμοκρασία δωματίου. Εγώ το παίρνω κομμένο σε μικρά κυβάκια, σε κουτάκι που μπαίνει στην κατάψυξη. Ούτε έτσι με ματιάζουν. 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 τροφές που είναι γεμάτες με ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι ηλεκτρολύτες δεν βρίσκονται μόνο στα αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τους πάρετε και από πολλές θρεπτικές τροφές. 

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Zώδια εβδομάδας 12 έως 19/5

Δώστε σημασία στις προοπτικές που θα ανοιχθούν μπροστά σας

VIRAL

Eurovision: 20 εξοργιστικά υπέροχες και WTF ερμηνείες (videos)

Με την Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει «ζαριά» για την κορυφή, θυμόμαστε 20 απίθανες και κραυγαλέες εμφανίσεις μέσα από την ιστορία της Eurovision. Γράφει ο Μάνος Νομικός

PETS

6 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον εγκέφαλο της γάτας σας

Μερικές πληροφορίες για τον εγκέφαλο των αγαπημένων μας αιλουροειδών