Skip to main content

FOOD

5 tips για να την βγάλεις καθαρή την Τσικνοπέμπτη

Κανένα meat-ing με τη χοληστερίνη.



Φυσικά και δεν θέλεις να ακούσεις καμία συμβουλή για το τι θα φας και το τι όχι το βράδυ της απόλυτης τσίκνας. Έχεις τα δίκια σου.

Δεν μπορώ όμως να μην σου θυμίσω ότι απλά θα φάμε κρέας γιατί (υποτίθεται) αρχίζουμε τη νηστεία της Σαρακοστής αμέσως μετά. (χμ, λίγα λεπτά για να το σκεφτούμε αυτό).

Δεν μπορώ να μην σου δώσω λύσεις έτσι ώστε και τέλεια να περάσεις με την παρέα/ οικογένεια, και πολλές θερμίδες να μην πάρεις:

1. Μια καλή επιλογή είναι να ψήσεις ή να παραγγείλεις παϊδάκια κοτόπουλου. Εάν δε βγάλεις και την πετσούλα, δηλαδή το λίπος, θα φας τέλεια, νόστιμα και υγιεινά. Μόνο 165 θερμίδες στα 100 γραμμάρια, σου λέει.

2. Καλό είναι να αποφύγεις το αρνί (δεν θα μιλήσω για το κοκορέτσι, θα έρθει και το Πάσχα, βρε παιδιά) καθώς είναι το πλέον λιπαρό κρέας. Όσο για τις θερμίδες του, 100 γραμμάρια λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια θα σου δώσουν 350 θερμίδες. 

3. Τρελαίνεσαι για τζατζίκι; Νομίζεις ότι είναι σούπερ υγιεινό; Θυμήσου ότι εκτός από γιαούρτι, αγγούρι και σκόρδο έχει και λάδι. Όχι; 

4. Φάε μαζί με τα κρεατικά σου και μια ωραία σαλατούλα, ή ψητά λαχανικά, αντί να πέσεις στις τηγανητές πατάτες λες και δεν υπάρχει αύριο. Αφού αύριο πάλι πατάτες θα φας. Ψέματα;

5. Τι θα πιεις για να μην σε πιει; Ένα-δυο ποτηράκια κρασί ή ένα ποτήρι μπύρα θα σε φέρουν στο κέφι αλλά δεν θα σε φορτώσουν με θερμίδες.

Άσε που την Παρασκευή το πρωί έχεις να πας και στο γραφείο...

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου