FOOD
Μήπως το σορμπέ δεν είναι τόσο light όσο νόμιζες;
Λάθος πληροφορίες είχες τόσα καλοκαίρια.
Δηλώνω απερίφραστα και με γνώση των συνεπειών του διατροφικού νόμου, λάτρις του παγωτού. Όλων των ειδών. Με ενεργό άνθρακα; Και αυτό το έχω δοκιμάσει (ωραίο). Με αλμυρή γεύση, με περίεργα εξωτικά φρούτα, τηγανητό, τα πάντα.
Παγωτό δώσε μου και πάρε μου τη... ζυγαριά.
Γιατί, οκ, λιγάκι τις θερμίδες τις σκέφτομαι, φίλη μου. Και δεν ξέρεις τι πολιτισμικό σοκ έπαθα όταν έμαθα ότι το σορμπέ, που το θεωρούσα τόσο αγνό, τόσο φυσικό, τόσο ελαφριά επιλογή, κλαψ, τελικά δεν είναι τόσο αθώο.
Γιατί, σου λένε οι διατροφολόγοι, το σορμπέ διαθέτει:
1. Μηδενικό επίπεδο λιπαρών (καλό αυτό) ενώ το κανονικό παγωτό έχει 7g.
2. 80 θερμίδες ενώ το κανονικό γύρω στις 100-150. Ε, υπάρχει μια διαφορά!
3. Περισσότερη ζάχαρη (20g) από το πλήρες σε λιπαρά παγωτό και σχεδόν την ίδια ζάχαρη με ένα παγωτό μειωμένων λιπαρών (21g). Σε αυτό το σημείο έχω πέσει στα πατώματα.
4. Λιγότερο ασβέστιο, βιταμίνη Α και σίδηρο από το κανονικό παγωτό αλλά περισσότερη βιταμίνη C.
Εσύ δηλαδή τι θα επέλεγες με όσα διάβασες; Εγώ ψηφίζω δαγκωτό σορμπέ, αλλά αποφάσισα να μην ξεφεύγω στην ποσότητα. Εσύ;