Skip to main content

FOOD

4 eggcellent συμβουλές για τα αυγά

Ποσέ την Κυριακή - και κάθε μέρα.



Και τίποτα να μην έχει το ψυγείο σου -που λέει ο λόγος, μακρυά από μας- λίγα αυγά θα έχεις, δεν μπορεί. Ή μπορείς εύκολα να δανειστείς από τη γειτόνισσα.

Και με λίγα αυγά, το ξέρεις, μπορείς να κάνεις μικρά, γευστικά θαύματα. Ε, καλά, θαύματα ίσως όχι, μια πείνα όμως μπορείς να την κατευνάσεις εύκολα και γρήγορα.

Αρκεί να ξέρεις πώς... να φτιάξεις ένα αυγό. Συγγνώμη κιόλας, δεν ήθελα να θίξω την νοικοκυροσύνη σου. Φυσικά και ξέρεις πώς να φτιάξεις ένα αυγό. 

Ξέρεις όμως πώς να το φτιάξεις υγιεινά και τι να αποφύγεις στο μαγείρεμά του;

1. Τα τηγανητά αυγά μπορεί να είναι μούρλια σίγουρα όμως δεν αποτελούν την πλέον υγιεινή επιλογή. Δοκίμασε να τα φας βραστά ή ποσέ, και ξέχνα τα λάδια. Εξάλλου μπορείς άνετα να βουτήξεις λίγο φρυγανισμένο ψωμάκι στον κρόκο, σωστά;

2. Δοκίμασε να ετοιμάσεις ομελέτα μόνο με ασπράδια αυγών βάζοντας μπόλικα λαχανικά και μυρωδικά. Θα σε χορτάσει και θα σου αρέσει, αλήθεια.  

3. Φτιάξε μια χορταστική σαλάτα και συνόδευσε με αυτήν τα αυγά ή την ομελέτα σου. Φυτικές ίνες και βιταμίνες μαζί με την πρωτεϊνη των αυγών; Ναι, παρακαλώ!

4. Σε περίπτωση που είσαι αμετανόητη και θες ντε και καλά να τηγανίσεις, τουλάχιστον επίλεγε αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Και μην τα παρατηγανίζεις, χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Ε, και πάρε πια ένα καλό αντικολλητικό, όλα εγώ θα στα λέω;

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα