Skip to main content

FOOD

Θέλεις να χάσεις βάρος; Άλλαξε χρώμα σερβίτσιων...

...και πόνταρε στα κόκκινα. 


Μαρία Μυλωνά

Το σερβίρισμα γευμάτων και ποτών σε κόκκινα πιάτα και ποτήρια, περιορίζει αποτελεσματικά την κατανάλωσή τους κατά 40%, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Στο πείραμα έλαβαν μέρος συνολικά 41 φοιτητές από τους οποίους ζητήθηκε να πιουν τσάι από φλιτζάνια με κόκκινη ή μπλε σήμανση. Διαπιστώθηκε λοιπόν, ότι στην περίπτωση των κόκκινων φλιτζανιών η κατανάλωσή τους εμφάνιζε έναν περιορισμό της τάξεως του 44%.

Στο δεύτερο μέρος του πειράματος, οι ερευνητές ζήτησαν από 109 άτομα να φάνε 10 πρέτσελ τα οποία ήταν τοποθετημένα σε λευκά, κόκκινα και μπλε πιάτα. Παρατηρήθηκε λοιπόν, ότι όσοι κλήθηκαν να φάνε από κόκκινο πιάτο εμφανίζονταν… λιτοδίαιτοι.

Οι επιστήμονες συνδέουν το εντυπωσιακό «φρενάρισμα» ως προς την κατανάλωση τροφίμων και ποτών με το έντονο κόκκινο χρώμα το οποίο παραπέμπει σε «κίνδυνο, απαγόρευση ή το σήμα του στοπ». Εκτιμούν μάλιστα, ότι στην προσπάθεια καταπολέμησης της παχυσαρκίας η βιομηχανία τροφίμων θα μπορούσε να υιοθετήσει κόκκινες συσκευασίες για ανθυγιεινά σνακ. Από την άλλη πλευρά και τα μαγαζιά που πωλούν αλκοόλ θα μπορούσαν ενδεχομένως να υιοθετήσουν κόκκινα ποτήρια μετριάζοντας έτσι την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.