Skip to main content

FOOD

Οι θερμίδες της Καθαράς Δευτέρας παίζουν βρώμικα

Αμόλα καλούμπα, όχι κοιλούμπα



Εσύ που προσέχεις τη διατροφή σου όλο τον χρόνο, εσύ που ασκείσαι σε μόνιμη βάση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, θα με συγχωρήσεις αλλά ειλικρινά δεν θες να διαβάσεις παρακάτω.

Είμαι σίγουρη ότι έχεις καταπιεί θερμιδομετρητή και ξέρεις επακριβώς όχι μόνο πόσες θερμίδες έχει το καθετί που τρως αλλά και τη διατροφική του αξία. 

Για όλες τις υπόλοιπες, καλό είναι πριν βγούμε στις εξοχές, στις ταβέρνες και στις πλατείες των χωριών, να έχουμε στα υπόψιν πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας καλούδια που θα στρωθούν στα καρό τραπεζομάντηλα:

- Λαγάνα:

Προφανώς και μιλάμε για ψωμί. Νόστιμο μεν, ψωμί δε. Αυτό σημαίνει πως στα 30 γραμμάρια θα σου δώσει 80 θερμίδες. Εάν όμως πάρεις καμιά λαγάνα π.χ. με τυρί ή με ελιές, λογικό και επόμενο είναι οι θερμίδες να αυξάνονται. 

- Ταραμάς:

Ωφέλιμος; Σίγουρα. Παραδοσιακός; Δεν το συζητάμε. Φουλ στη γεύση, φουλ όμως και στο αλάτι και έξτρα φουλ στις θερμίδες καθώς μια κουταλιά της σούπας (που θα τη φας, δεν γίνεται) έχει 120 θερμίδες. 

- Χαλβάς:

Εντάξει τώρα, Καθαρά Δευτέρα χωρίς χαλβά γίνεται; Εάν σου αρέσει πολύ, απλά σκέψου ότι τρώγοντας 100 γραμμάρια παίρνεις 500 θερμίδες. Η απόφαση, δική σου.  

- Θαλασσινά:

Το ξέρω, σε έχουμε φάει να τρως θαλασσινά και να τώρα ερχόμαστε να σου πούμε να προσέξεις τις θερμίδες. Τέτοιοι είμαστε. Γιατί ναι μεν τα θαλασσινά είναι ωφέλιμα, με τα Ω3 λιπαρά τους οξέα και το φώσφορο, το μαγνήσιο και τον σίδηρό τους, τι γίνεται όμως εάν σου αρέσουν τηγανητά; Καταστροφή. Και τα ψητά νόστιμα είναι, τι λες; Όχι;

Διαβάστε επίσης

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Το gender reveal party & το φύλο του μωρού που περιμένει

Η τραγουδίστρια βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της